Cătălin Drulă: „Suntem în măgăria asta de situaţie din cauza lui Florin Cîţu şi Klaus Iohannis. Premierul a luat 50 de miliarde să dea mită electorală primarilor, în loc să dea bani Sănătăţii”

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, a declarat miercuri că noile măsuri pentru limitarea transmiterii coronavirusului vin prea târziu şi a povestit că, atunci când era în guvernul Cîțu, cei care atrăgeau atenția că trebuie luate măsuri în perspectiva valului 4 COVID nu erau priviţi cu ochi buni.

20 oct. 2021, 21:26
Cătălin Drulă: „Suntem în măgăria asta de situaţie din cauza lui Florin Cîţu şi Klaus Iohannis. Premierul a luat 50 de miliarde să dea mită electorală primarilor, în loc să dea bani Sănătăţii”

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că președintele Klaus Iohannis și premierul demis Florin Cîțu sunt vinovați de declanșarea crizei politice. Acesta a mai spus că USR a fost singurul partid care și-a asumat responsabilitatea guvernării.

„Noi am făcut un gest de responsabilitate – ne-am asumat guvernarea când n-o voia nimeni. La consultările de la Cotroceni n-a propus premier nici PNL, nici PSD. Noi ne-am asumat acest lucru, am mers către PNL și UDMR onest pentru a propune un guvern, nu au vrut, am mers cu un guvern monocolor, am zis: „trecem iarna, votați-ne că ne asumăm”.

Nu am ales o variantă confortabilă, că pentru un partid înseamnă erodare.

Citeşte şi: Alexandra Furnea, supraviețuitoare a incendiului de la Colectiv: În 2021 suntem tot în 2015. Într-o țară în care, în plină tragedie, politicienii merg la chefuri, nu poartă mască, se bat pe burți la evenimente cu mii și zeci de mii de alți sfidători

Cătălin Drulă: „Nu e niciun motiv normal la cap să fim în acest punct, altul decât obsesia pentru congresul PNL pe care trebuia să-l câştige Cîţu”

Nu vor niciunii să guverneze, n-au vrut nici să guvernăm noi. Am luat act de acest lucru, dar să nu uitm cine a declanșat această criză și de ce suntem în măgăria asta de situație de două luni – Florin Cîțu și Klaus Iohannis.

Nu e niciun motiv rezonabil și normal la cap să fim în acest punct altul decât acea obsesie cu congresul PNL pe care trebuia să-l câștige Florin Cîțu. E adevărat, politica n-ar trebui personalizată. Problema cu Florin Cîțu e că face rău României, de asta nu-l vrem pe Cîțu, de asta am plecaat din Guvern, că a făcut rău României: a luat 50 de miliarde pe care să le dea mită electorală primarilor, în loc să dea bani Sănătății, și a arătat colega Ioana Mihăilă, sau să dea bani pentru căile ferate”, a declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a anunţat noile restricţii: „Până vă convingeţi să vă vaccinaţi, este nevoie şi vom impune restricţii. Masca devine obligatorie peste tot de luni. Circulaţia pe timp de noapte va fi interzisă pentru nevaccinaţi”


loading...