Dacian Cioloş, despre formarea Guvernului: „Am avut sugestii din partea partidelor de care nu am ţinut cont”

Premierul Dacian Cioloş a explicat, duminică seară, cum a format noul Guvern în doar 4 zile.  "I-am ales după recomandări din mediul privat. Am avut sugestii din partea partidelor, de care nu am ţinut cont", a spus noul prim-ministru al Romaniei.

22 nov. 2015, 18:53
Dacian Cioloş, despre formarea Guvernului: „Am avut sugestii din partea partidelor de care nu am ţinut cont”

Am făcut guvernul repede pentru că situația era tensionată în Europa, România nu avea un guvern stabil. Am fost conștient că e important să avem un guvern stabil cât mai repede. Au fost și ezitări pentru că am lucrat singur, nu am avut un guvern care să vină cu o echipă și un program de guvernare. Eu a trebuit să lucrez și la o listă, și la program. Nu am avut discutii cu partidele asupra oamenilor, am avut sugestii, insa am vrut sa imi asum singur responsabilitatea.

I-am ales și la recomandări venite din mediul privat, au fost și oameni care știam că nu vor accepta. Pe bază de recomandări am căutat oameni care să aibă și o viziune, și un proiect. Sunt oameni pe care a trebuit să-i conving să renunțe timp de un an de zile la proiectele lor. Cam 40% din cei pe care i-am contactat au refuzat. Au fost și situații în care am contactat 2-3 oameni pentru același portofoliu, am discutat cu ei și apoi am ales.

Am avut sugestii din partea partidelor de care nu am tinut cont. Nu am avut nici o obligaţie fata de nimeni, incepand de la domnul Dâncu si terminand cu domnul Baciu. La domnul Baciu am renuntat pentru ca nu a fost onest cu elementele pe care mi le-a dat in CV si a omis sa-mi spuna lucruri care erau esentiale„, a declarat Dacian Cioloş, duminică seară, la Digi24.

CITEŞTE ŞI Dacian Cioloş: „Avem intenţia să păstrăm măsurile fostului Guvern”. Ce spune despre CREŞTERILE SALARIALE

Despre colaborarea cu Parlamentul şi partidele politice, premierul a declarat:

E important sa pastram un contact permanent, periodic, cu principalele grupuri politice din Parlament, neavand un partid care sa ne sustina permanent. Trecem printr-o perioada de criza de incredere in Romania si cred ca aceasta criza de incredere este periculoasa pentru democratie. Sper sa ajungem la schimbari ireversibile pentru a recastiga incredere oamenilor, sa evitam aparitia unor formatiuni populiste si extremiste si sa recladim increderea in democratie si in politicieni. Nu cred ca partidelor le e indiferent cum vor prelua Romania dupa alegerile din 2016. Vrem sa facem in asa fel incat la sfarsitul lui 2016 sa predam o administratie eficienta, depolitizata„.