Dacian Cioloş, despre AMBIŢIILE sale POLITICE: NU mă INTERESEAZĂ să mă prezint la ALEGERILE din 2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri seara, la România TV că nu îl interesează să candideze la alegerile din 2016 şi că prioritatea sa este să-şi ducă la bun sfârşit mandatul.

02 dec. 2015, 19:45
Dacian Cioloş, despre AMBIŢIILE sale POLITICE: NU mă INTERESEAZĂ să mă prezint la ALEGERILE din 2016

Nu mă interesează să mă prezint la alegerile din 2016. Nu de aceasta am acceptat funcţia de prim-ministru. Vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul care mi-a fost încredinţat şi să fac cât mai multe din lucrurile care m-am angajat că le fac împreună cu Guvernul, să fac politică”, a menţionat şeful Guvernului.

CITEŞTE ŞI: Dacian Cioloş: Legea bugetului pe 2016, adoptată săptămâna viitoare. Ce se întâmplă cu majorările salariale

Premierul a precizat că s-a uitat chiar în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române pentru a vedea ce înseamnă „politică”, după ce în presă au apărut speculaţii că ar vrea să intre în rândul politicienilor.

„Chiar m-am uitat în DEX după diferitele speculaţii că vreau să intru în politică. Dicţionarul spune că „politică” înseamnă „a participa activ la rezolvarea treburilor statului” sau „o manieră de a guverna un stat”. Deci eu asta fac. Dacă guvernez, dacă sunt responsabilul unui guvern înseamnă că fac politică, o fac. Nu mă interesează să fac gesturi ca să câştig voturile cetăţenilor pentru că nu vreau să mă prezint la alegerile din 2016″, a declarat Dacian Cioloş la România TV.

Citeşte şi: Cioloş, despre MAJORAREA PENSIILOR şi SALARIILOR: Am menţinut ceea ce a fost calculat în bugetul iniţial. Aşa e JUST

Întrebat dacă prezenţa sa la şedinţa solemnă a Senatului, dedicată Zilei Naţionale, a fost un gest politic, premierul a precizat că nu a avut nicio decizie ascunsă:
 
Eu am spus când am fost investit în Parlament că Guvernul acesta chiar dacă nu are în spate o majoritate clar definită, va respecta Parlamentul pentru că va lucra cu acesta. Vom avea o atitudine de respect faţă de Parlament şi conlucrare. Invitaţia a devenit din partea Senatului şi mi se pare un gest de minim respect să răspundem la aceasta, nu pentru orice subiect, ci pentru o ceremonie legată de Ziua Naţională. Nu există nicio altă intenţie ascunsă în decizia de a răspunde invitaţiei Senatului”, a adăugat şeful Guvernului.