Cioloş, despre MAJORAREA PENSIILOR şi SALARIILOR: Am menţinut ceea ce a fost calculat în bugetul iniţial. Aşa e JUST

Publicat: Miercuri, 02 Decembrie 2015 21:01 // Actualizat: Joi, 03 Decembrie 2015 09:28 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri seară, la România TVcă în proiectul de buget pe 2016 se ia în calcul atât majorările salariale cu 10%, cât şi creşterea pensiilor, măsuri anunţate de Guvernul anterior.

Foto: romaniatv.net

Premierul Dacian Cioloş a declarat că a construit proiectul bugetului pe 2016 ţinânt cont de deciziile aprobate deja de Parlament.

CITEŞTE ŞI: Dacian Cioloş: Legea bugetului pe 2016, adoptată săptămâna viitoare. Ce se întâmplă cu majorările salariale

"Eu am mai spus că legea bugetului am construit-o în aşa fel încât să includem deciziile anterioare şi referitoare la Codul fiscal şi la creşterile salariale de 10%. (...) În proiectul de buget vor fi incluse deciziile luate de Parlament prin diferite acte normative. Eu ştiu de măririle salariale adoptate prin diferite acte normative. Acolo unde avem acte normative aprobate de Parlament, le-am luat în considerare", a declarat prim-ministrul la România TV.

Totodată, premierul a precizat că şi majorarea pensiilor cu 5% în 2016 va fi menţinută.

"Pensiile vor fi majorate cu 5%. Ceea ce a fost calculat în bugetului iniţial, am menţinut, nu pentru că aşa consideră PSD ci pentru că aşa e just. Eu vorbesc de decizii care au fost luate de Parlament. Nu ştiu de alte lucruri", a afirmat şeful Guvernului.

În plus, Dacian Cioloş a precizat că investiţiile nu vor fi reduse în bugetul pe 2016.

"Când vom prezenta bugetul vom explica toate cele care au stat la baza calculelor. Ce pot să vă spun că pe investiţii nu vom scădea alocările bugetare ci mergem chiar cu majorări: cele din sectorul public, dar cred că odată cu măsurile din Codul Fiscal să încurajăm şi mediul privat", a menţionat Cioloş.

Referitor la reformarea administraţiei publice, şeful Guvernului a menţionat că scopul urmărit este, de fapt, creşterea performanţei, nu concedierea angajaţilor.

"Eu am vorbit de reformarea administraţiei nu pentru a concedia pe cineva ci pentru a crelte performanţa administraţiei. Nu vrem să reducem personal pentru a ne ieşi bugetul", a adăugat Cioloş.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 dec 08:26
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
NU CRED CA E VORBA DE DESUETUDINE IN CAZUL EXTREMISTULUI MAGHIAR-PROBABIL CHIAR A VRUT SA STRICE PARADA -DACA NU A VRUT, PROBABIL A VRUT SA SE FACA CUNOSCUT IN MOD PERICULOS SI ILEGAL SI NU STIA CA EXISTA PEDEPSE PENALE PENTRU ACEST LUCRU.
02 dec 23:00
Răspunde | Votează email 0 email
craciun
Proiect nou, de talie mondiala!Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer,! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email:[email protected]
02 dec 21:50
Răspunde | Votează email 3 email
xman
Orice spune Ciolos ,nu conteaza pentru romania tv,misiunea lor este deformarea si manipularea informatiilor ,altfel se imbolnavesc,madam dragotescu era sa planga intr-o emisiune anterioara,misiunea romanieitv e una singura,sa-si multumeasca stapanul penal !
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H