Cioloş, despre MAJORAREA PENSIILOR şi SALARIILOR: Am menţinut ceea ce a fost calculat în bugetul iniţial. Aşa e JUST

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri seară, la România TV, că în proiectul de buget pe 2016 se ia în calcul atât majorările salariale cu 10%, cât şi creşterea pensiilor, măsuri anunţate de Guvernul anterior.

02 dec. 2015, 19:01
Cioloş, despre MAJORAREA PENSIILOR şi SALARIILOR: Am menţinut ceea ce a fost calculat în bugetul iniţial. Aşa e JUST

Premierul Dacian Cioloş a declarat că a construit proiectul bugetului pe 2016 ţinânt cont de deciziile aprobate deja de Parlament.

CITEŞTE ŞI: Dacian Cioloş: Legea bugetului pe 2016, adoptată săptămâna viitoare. Ce se întâmplă cu majorările salariale

„Eu am mai spus că legea bugetului am construit-o în aşa fel încât să includem deciziile anterioare şi referitoare la Codul fiscal şi la creşterile salariale de 10%. (…) În proiectul de buget vor fi incluse deciziile luate de Parlament prin diferite acte normative. Eu ştiu de măririle salariale adoptate prin diferite acte normative. Acolo unde avem acte normative aprobate de Parlament, le-am luat în considerare”, a declarat prim-ministrul la România TV.

Totodată, premierul a precizat că şi majorarea pensiilor cu 5% în 2016 va fi menţinută.

„Pensiile vor fi majorate cu 5%. Ceea ce a fost calculat în bugetului iniţial, am menţinut, nu pentru că aşa consideră PSD ci pentru că aşa e just. Eu vorbesc de decizii care au fost luate de Parlament. Nu ştiu de alte lucruri”, a afirmat şeful Guvernului.

În plus, Dacian Cioloş a precizat că investiţiile nu vor fi reduse în bugetul pe 2016.

„Când vom prezenta bugetul vom explica toate cele care au stat la baza calculelor. Ce pot să vă spun că pe investiţii nu vom scădea alocările bugetare ci mergem chiar cu majorări: cele din sectorul public, dar cred că odată cu măsurile din Codul Fiscal să încurajăm şi mediul privat”, a menţionat Cioloş.

Referitor la reformarea administraţiei publice, şeful Guvernului a menţionat că scopul urmărit este, de fapt, creşterea performanţei, nu concedierea angajaţilor.

„Eu am vorbit de reformarea administraţiei nu pentru a concedia pe cineva ci pentru a crelte performanţa administraţiei. Nu vrem să reducem personal pentru a ne ieşi bugetul”, a adăugat Cioloş.