Dacian Cioloş, despre priorităţile Guvernului: Intenţionăm să lăsăm în urmă ceva vizibil schimbat în bine

Premierul Dacian Cioloş a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook despre priorităţile guvernării sale în 2016. Printre acestea se numără reforma și transparența în administrația publică şi demararea proiectelor de infrastructură de transport.

RomaniaTV.net
15 ian. 2016, 16:37
Dacian Cioloş, despre priorităţile Guvernului: Intenţionăm să lăsăm în urmă ceva vizibil schimbat în bine

Dacian Cioloş a precizat că va merge în continuare la ministere pentru a verifica dacă schimbările pe care le-a cerut se implementează.

Citeşte şi: Dana Varga a demisionat din Cancelaria Guvernului: „Mi s-a spus că sunt prea mulţi romi în Guvern”. Reacţia lui Cioloş

„Temele majore pe care ne vom concentra pe durata mandatului se referă la domenii în care intenționăm să lăsăm în urmă ceva vizibil schimbat în bine, chiar dacă unele proiecte vor putea fi doar demarate:

– reforma și transparența în administrația publică,

– derularea proiectelor de infrastructură de transport cu accent pe transparența și calitatea procesului,

– dezvoltarea viziunii economice pe termen mediu și lung și eliminarea risipei, regândind rolul statului în economie, politicile sociale și combaterea sărăciei.

Firește că, domenii precum sănătatea, educația, cultura, absorbția fondurilor europene, agricultura, tineretul și sportul, mediul, energia și îmbunătățirea relațiilor externe ale României vor fi, de asemenea tratate cu prioritate.

Succesul și mai ales perpetuarea acestor schimbări depinde, într-adevăr, de performanța și de onestitatea clasei politice, dar depinde și de implicarea activă a societății, depășirea individualismului, a temerilor și a divizării care domnește, mai mult sau mai puțin vizibil în societatea noastră.

Timpul pentru ceea ce ne-am propus să realizăm este scurt. De aceea începând de ieri, merg la ministere pentru a discuta și demara punerea în practică a acestor schimbări”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.