Dacian Ciolos, după audierile miniştrilor USR: Din păcate, am văzut că se votează pe falii politice şi pe sigle de partid

Dacian Cioloş a făcut primele declaraţii după ce miniştrii propuşi în Cabinetul său, cu excepţia lui Cătălin Drulă, au fost avizaţi negativ în comisiile parlamentare de specialitate.

19 oct. 2021, 20:33
Dacian Ciolos, după audierile miniştrilor USR: Din păcate, am văzut că se votează pe falii politice şi pe sigle de partid

Dacian Cioloş a declarat după ce miniştrii propuşi în Cabinetul său, cu excepţia lui Cătălin Drulă, au fost avizaţi negativ în comisiile parlamentare de specialitate, că a văzut că se votează în continuare pe falii politice şi după punctaje de partid.

Dacian Cioloş: Cred ca timpul discursurilor politice a apus, ne ajung din urma faptele si deciziile

„Trăim zile cumplite si e nevoie ca toti cei aflati in funcţii publice sa fim responsabili fata de faptele noastre. Cred ca timpul discursurilor politice a apus, ne ajung din urma faptele si deciziile. Suntem in ceasul al 12-lea, cand trebuie sa luam si sa ne asumam decizii.

Avem determinarea de a rezolva criza politica si sa ne apucam de fapte. E deja ceasul al 12 -lea pentru a rezolva aceste crize. Am facut astazi, in programul de guvernare, propuneri pentru a iesi din aceste crize, am facut propuneri de solutii, am propus si oameni care sa fie competenti sa aplice aceste masuri. Am fost alaturi de toti ministrii propusi si i-am auzit la fel cu i-au auzit si cetatenii.

Citeşte şi Dacian Cioloş a luat foc după valul de avize negative din Parlament. „Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD și PNL resping braț la braț candidații propuși de USR”

Din pacate, am vazut ca se voteaza pe falii politice si pe sigle de partid”, a declarat Dacian Cioloş, marţi seară.

Premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel către parlamentari să treacă peste orgolii şi să voteze miercuri Cabinetul său.

„Fac apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern pentru că este o soluţie şi oferă soluţii”, a spus Cioloş, precizând că acest Guvern este pregătit să îşi asume responsabilitatea.

Premierul desemnat le-a mai cerut politicienilor ”să iasă din logica strictă a ordinelor de partid, să se consulte cu cetăţenii, şi să voteze, mâine, pentru un Guvern care să rezolve problemele”.

Citeşte şi Dan Barna, scenariu de coşmar pentru USR dacă pică Guvernul Cioloş. „Dacă PSD decide să-l susţină pe Cîţu, atunci noi suntem în opoziţie”