Dacian Cioloş, după ce CCR a admis sesizarea PSD. „Alegerile anticipate sunt soluţia cea mai bună”

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, luni, că parlamentarii USR vor fi prezenţi în Parlament şi vor vota împotriva Guvernului pentru a demara procedurile în vederea organizării de alegeri anticipate. Afirmaţia europarlamentarului vine în contextul în care Curtea Constituţională a admis sesizarea CCR privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Parlament privind desemnarea preşedintelui PNL Ludovic Orban în funcţia de premier, după demiterea Guvernului său prin moţiune de cenzură.  

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 13:21
Dacian Cioloş, după ce CCR a admis sesizarea PSD. „Alegerile anticipate sunt soluţia cea mai bună”

Dacian Cioloş a precizat parlamentarii USR vor fi prezenţi în plenul Parlamentului şi vor vota împotrivă „pentru a merge spre alegeri anticipate”.

„Alegerile anticipate sunt soluţia cea mai bună pentru România. Nu spunem asta pentru că ne e teamă de guvernare”, a afirmat europarlamentul Dacian Cioloş, la Digi24.

Judecătorii constituţionali au admis sesizarea PSD privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Parlament privind desemnarea preşedintelui PNL Ludovic Orban în funcţia de premier, după demiterea Guvernului său prin moţiune de cenzură

„E nevoie de schimbarea Constituţiei după această decizie”, a menţionat liderul PLUS, conform sursei citate.

Şi prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, susţine varianta organizării de alegeri anticipate, ca urmare a deciziei CCR.

„Acum mai mult ca niciodata suntem OBLIGATI sa mergem cu totii in fata poporului! Alegerile Anticipate devin prioritate de rang ZERO!
Incredibil, absolut anormal si ilogic ce au facut Judecatorii rosii din CCR, pur si simplu vor sa blocheze Anticipatele si sa arunce Romania in haos. Sesizarea lui Ciolacu si Corlatean facuta pe existenta unui conflict juridic constitutional intre Presedinte si Parlament a fost admisa de catre judecatorii rosii din CCr”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook

Citeşte şi CCR a admis sesizarea PSD. Iohannis, obligat să desemneze alt premier