Dacian Cioloș: ”Sunt pregătit să îmi asum responsabilitatea guvernării. Nu o fac de dragul de a arunca un nume”

Co-preşedintele Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloș, susține că este pregătit și își asume responsabilitatea guvernării ca șef al executivului. Cu toate acestea, Cioloș a precizat că la negocieri nu se poate merge cu condițiii ultimative.

07 dec. 2020, 20:40
Dacian Cioloș: ”Sunt pregătit să îmi asum responsabilitatea guvernării. Nu o fac de dragul de a arunca un nume”

Dacian Cioloș a declarat că USR-PLUS va continua cu propunerea de premier și propunerile de candidați pentru pozițiile de ministrși propuse în timpul campaniei electorale. Cu toate acestea, politicianul a precizat că președintele este cel va face desemnarea.

Citește și: Nicolae Ciucă este premier interimar după demisia lui Ludovic Orban

”Păi ni se pare de bun simț să mergem cu o propunere pe care am anunțat-o în campanie și anume o propunere de program de guvernare și o propunere de premier și, când va fi cazul, propuneri inclusiv de candidați pentru pozițiile de miniștri. Am mai spus-o că vom face o propunere pentru că ni se pare de bun simț și pentru că considerăm că avem oameni pentru toate pozițiile din guvern, însă președintele este cel care va face desemnarea premierului și vom vedea ce are de gând” , a declarat Dacian Cioloș la Digi 24.

Dacian Cioloș a precizat că este gata să își asume responsabilitatea de premier, dacă va fi desemnat de către Iohannis. Acesta a menționat că nu se p0ate merge cu condiții ultimative.

”Nu e o propunere doar de dragul de a avea o propunere. Eu, dacă președintele mă va desemna, sunt gata să îmi asum această responsabilitate, nu o fac de dragul de a arunca un nume. Eu nu fac ca alții care candidează și apoi se retrag de pe liste doar așa de dragul de a atrage voturi. Nu! Eu îmi asum această propunere pe care partidul o face dar evident că președintele trebuie să facă niște calcule și să vadă în jurul cui se poate construi această majoritate și vom vedea care e opinia președintelui. În situația aceasta nu merge cu condiții ultimative” , susține co-președintele USR-PLUS.

Dacian Cioloș

”Am spus, într-adevăr, că trebuie să fie un premier reformator care să accepte un program de guvernare care să reformeze România. Depolitizarea trebuie făcută, fără penali în funcții publice trebuie finalizată, dar să zicem că asta ține de Parlament, depolitizarea instituțiilor publice trebuie făcută, reforma administrației publice și așa mai departe” , a precizat acesta.