Nicolae Ciucă este premier interimar după demisia lui Ludovic Orban

Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier şi a anunţat cine va fi premierul interimar.

07 dec. 2020, 20:12
Nicolae Ciucă este premier interimar după demisia lui Ludovic Orban

Nicolae Ciucă este premier interimar după demisia lui Ludovic Orban, aşa cum reiese dintr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Nicolae Ciucă este premier interimar. Anunţul preşedintelui Iohannis

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Ludovic Orban își dă demisia din funcția de premier: Am încercat să-mi fac datoria

„Trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de azi vreau să arate un lucru foarte clar. Negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format de partidele centru dreapta. Îmi închei mandatul de premier.

Am încercat să-mi fac datoria și plec din funcție cu conștiința împlinită. Eu și colegii mei am făcut tot ce am putut. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate problemele cu care s-a confruntat România”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre demisia lui Ludovic Orban. „Este un gest iresponsabil. Mergem la Cotroceni cu propunerea Alexandru Rafila premier”

În acest context, Dacian Cioloş a declarat că Alianța USR PLUS își dorește „un nou început” la guvernare. Copreşedintele USR PLUS a dat de înţeles că nu l-ar mai dori pe Ludovic Orban premier pe motiv că rezultatul obţinut de PNL la alegerile parlamentare este sub aşteptări.

„Vom merge cu propunerea cu care am mers și în campanie, cu programul de guvernare și cu propunerea de premier, dar în condițiile rezultatului în alegeri pe care l-am văzut, din nevoia de a forma o majoritate politică să susțină un guvern reformist – și USR PLUS își dorește să facă parte din această majoritate – conform Constituției, președintele este cel care urmează să desemneze un premier. Noi vom face această propunere, însă vom fi deschiși să auzim formula pe care președintele o propune”, a afirmat Dacian Cioloș la Digi24.

Citeşte şi: Cine-i va lua locul lui Ludovic Orban la Palatul Victoria? Cele trei propuneri ale liberalilor, pentru funcţia de premier al României