Dacian Cioloş: „Este absolut inacceptabil. Vom anunţa decizia în următoarele ore”

Dacian Cioloş a catalogat drept „absolut inacceptabil” modul în care premierul Florin Cîţu i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis cererea demiterii lui Vlad Voiculescu, fără o consultare a conducerii Alianţei USR-PLUS şi a coaliţiei.

14 apr. 2021, 12:18
Dacian Cioloş: „Este absolut inacceptabil. Vom anunţa decizia în următoarele ore”

Începe războiul în coaliție! Liderul PLUS Dacian Cioloş reacționează dur după revocarea lui Vlad Voiculescu, susținând că modul în care a procedat premierul „este absolut inacceptabil”.

„Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil.

Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public. Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, scrie Dacian Cioloș pe Facebook.

Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu…

Posted by Dacian Cioloş on Wednesday, April 14, 2021

Ionuț Moșteanu, deputat USR, susține că gestul premierului Florin Cîțu reprezintă o agresiune în cadrul coaliției de guvernare. Florin Cîțu a decis demiterea lui Vlad Voiculescu, ministrul al Sănătății, și a secretarului de stat Andreea Moldovan.

USR îl susţine pe Adrian Wiener pentru a prelua portofoliul Sănătăţii, rămas vacant după revocarea lui Vlad Vpiculescu, soluţie neacceptată, însă, de PLUS, care nu a avansat încă o propunere. Conducerile celor două formaţiuni se reunesc în această după-amiază.

Surse din USR PLUS au declarat că USR îl susţine pe Adrian Wiener, pentru a prelua Ministerul Sănătăţii, informează News.ro.

OFICIAL: Vlad Voiculescu DEMIS de premierul Florin Cîţu. Dan Barna va fi ministru interimar al Sănătăţii

Soluţia nu este însă acceptată de cei de la PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş, care consideră că acest post le revine, ca urmare a discuţiilor din alianţă.

PLUS nu are însă, pentru moment, nicio nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii. Acest subiect, precum şi cel al acţiunilor viitoare,urmează să fie discutate într-o şedinţă a conducerilor celor două partide, în această după-amiază.

Adrian Wiener este medic şi deputat USR de Arad.

Adrian Wiener, favorit la ministerul Sănătăţii. Ce avere are deputatul USR-PLUS de Arad

Vlad Voiculescu va fi revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, premierul Florin Cîţu transmiţând miercuri preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare.

De asemenea, premierul a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri. Vicepremierul Dan Barna va fi interimar la Sănătate.