Dacian Cioloş: „Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS. A făcut jocul celor care încearcă să frâneze reformele din programul de guvernare”

Liderul PLUS Dacian Cioloş a catalogat drept „absolut inacceptabil” modul în care premierul Florin Cîţu i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis cererea demiterii lui Vlad Voiculescu, fără o consultare a conducerii Alianţei USR-PLUS şi a coaliţiei.

14 apr. 2021, 16:12
Dacian Cioloş: „Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS. A făcut jocul celor care încearcă să frâneze reformele din programul de guvernare”

Dacian Cioloş a revenit ulterior cu o nouă postare pe Facebook, în care reiterează faptul că Florin Cîţu a pierdut spijinul politic al USR-PLUS şi anunţă că a fost cerută o întâlnire de urgenţă în cadrul căreia să fie găsite soluţii pentru deblocarea crizei politice din cadrul alianţei de guvernare.

„În Coaliție, am luat până acum decizii împreună, iar acest lucru a făcut-o funcțională.

Din păcate, nu același lucru s-a întâmplat azi, când premierul Cîțu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri și l-am susținut pentru a conduce guvernul Coaliției.

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.

Dacian Cioloş: „Florin Cîţu s-a angajat la relizarea unor reforme atunci când a primit rolul pe care încă îl deţine”

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.
Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Florin Cîțu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.
Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme.

Am cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Citeşte şi: Andreea Moldovan, huiduită de protestatari la ieşirea din Ministerul Sănătăţii, după ce a fost demisă: „Mă întorc la spital”