Andreea Moldovan, huiduită de protestatari la ieşirea din Ministerul Sănătăţii, după ce a fost demisă: „Mă întorc la spital”

Andreea Moldovan a fost huiduită de protestatari la ieșirea din Ministerul Sănătății. Mai mult, atunci când aceasta a vrut să plece din parcarea ministerului a lovit mașina.

14 apr. 2021, 14:21
Andreea Moldovan, huiduită de protestatari la ieşirea din Ministerul Sănătăţii, după ce a fost demisă: „Mă întorc la spital”

Andreea Moldovan a fost huiduită de protestatarii care o aşteptau la ieşirea din Ministerul Sănătăţii. În momentul în care a vrut să plece din parcarea instituţiei, fostul secretar de stat a lovit maşina.

Andreea Moldovan, prima reacţie după ce a fost demisă

Moldovan a fost asteptată de protestatari la ieşirea din Ministerul Sănătăţii. Ea a declarat că decizia premierului Florin Cîţu de a o revoca că este „o decizie care trebuie respectată”. Fostul secretar de stat a precizat că se va întoarce la spital.

Reamintim că Florin Cîţu a anunţat miercuri demiterea lui Vlad Voiculescu şi a Andreei Moldovan.

„Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.

Citeşte şi Florin Cîţu, după demiterea lui Voiculescu: Această coaliţie s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane

Ce prevede ordinul cu noile criterii de carantinare

Potrivit ordinului semnat de Andreea Moldovan, nivelul de testare pentru COVID devine factor principal pentru carantinarea unei localităţi, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Totodată, acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Astfel, cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate fi impusă carantină.

Astfel, unele localități ar putea intra mai ușor în carantină, care s-ar putea întinde pe o perioadă mai lungă de timp. „E total inoportun ordinul în raport cu faptul că rata de incidență scade”, mai susțin sursele citate.

Procedural, decizia privind intrarea unei localități în carantină este luată la propunerea comitetului local pentru situații de urgență, în funcție de rata incidenței, în baza unui ordin semnat de Raed Arafat.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că a aflat de ordinul de ministru al Sănătății, care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, din Monitorul Oficial. Acesta a precizat marți seara că respinge ideea ca Bucureștiul să intre în carantină.

Ordinul MS a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Citeşte şi USR-PLUS cere capul lui Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu: Nu vedem nicio soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier în coaliție. SURSE


loading...