Dacian Cioloş i-a cerut lui Cîţu, prin SMS, negocieri pentru a forma un nou guvern

Dacian Cioloș, președintele USR, dezvăluie că i-a trimis un sms premierului interimar Florin Cîțu, pentru a solicita o invitație la negocieri pentru formarea unui nou guvern de coaliție

07 oct. 2021, 00:23
Dacian Cioloş i-a cerut lui Cîţu, prin SMS, negocieri pentru a forma un nou guvern

Dacian Cioloş vrea să readucă USR la Putere. „Partidul care a dat premierul și care are pretenția să dea premierul e PNL. Noi nu am contestat asta. Firesc și normal ar fi ca ei să ne contacteze. Noi suntem deschiși. Eu l-am întrebat și pe premierul Cîțu dacă are această intenție să ne invite la o discuție. O să vedem zilele următoare”, a declarat Cioloș la TVR.

Întrebat dacă a vorbit cu Florin Cîțu de când a fost ales președinte al USR, Dacian Cioloş a răspuns: „Nu am vorbit. Am avut niște schimburi de mesaje, cum am avut și cu alți lideri. Chiar l-am întrebat într-un mesaj dacă intenționează să organizeze o întâlnire cu noi, cu UDMR. O să văd răspunsul. A spus că o să încerce.”

Dacian Cioloş după ce Cîţu a anunţat plafonarea preţurilor la energie: „Mi se pare hazardat. Cum să anunţi ceva nu poţi face?”
Dacian Cioloş a precizat că liderii USR sunt dispuși să refacă coaliția cu PNL și UDMR, cu un alt premier. În caz că se dorește acest lucru, USR poate să dea și premierul.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat, miercuri seară, că nu este cazul să fie interpretate declaraţiile preşedintelui, după ce şeful statului a declarat că ”USR a abandonat guvernarea. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să îşi dărâme Guvernul”. ”Dacă domnul preşedinte nu are altă soluţie decât Florin Cîţu probabil că are şi varianta de susţinere politică a unui astfel de premier”, a afirmat Cioloş.

”Nu cred că este cazul să interpretăm noi, să ne punem acum să citim în stele oare ce a vrut să spună preşedintele sau nu. Preşedintele cred că poate să spună foarte clar care este opinia sa”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Dacian Cioşoş, întrebat despre declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la refacerea coaliţiei cu USR.

Planul lui Klaus Iohannis pentru ca Florin Cîţu să rămână premier chiar şi după demitere. „Nu există niciun înlocuitor”

Cioloş crede că şeful statului ar trebui să joace rolul de mediator şi să caute soluţii, nu să le elimine. ”Ne-am fi dorit să avem aceste consultări mai repede pentru ca dânsul să ne spună care sunt soluţiile pe care le vede (…) Dacă domnul preşedinte care l-a susţinut pe Florin Cîţu şi la preşedinţia PNL nu are altă soluţie decât Florin Cîţu probabil că are şi varianta de susţinere politică a unui astfel de premier. Noi ne-am lecuit cu Florin Cîţu ca premier”, a mai declarat Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că va putea lucra cu Florin Cîţu ca preşedinte al PNL, dar ca premier este nevoie de calităţi pe care Florin Cîţu nu le are.  Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, în Slovenia, dacă vede posibilă refacerea coaliţiei de guvernare cu USR, el afirmând că este greu să negociezi cu un partid care a votat să îşi dea jos propriul guvern.


loading...