Dacian Cioloş ia în calcul să candideze pentru Preşedinţia României în 2024

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, fostul premier Dacian Cioloş a declarat că nu exclude posibilitatea, deoarece este o poziţie din care se pot face multe lucruri bune pentru ţară.

20 dec. 2020, 12:42
Dacian Cioloş ia în calcul să candideze pentru Preşedinţia României în 2024

Dacian Cioloș își anunță voalat intenția de a candidat la alegerile prezidențiale din 2024. Invitat în emisiunea La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean, de la Digi24, fostul premier, în prezent europarlamentar, a spus că este posibil să candideze pentru Cotroceni.

“Dacă voi candida, nu știu încă, dar nu e exclus nimic. Nu exclud posibilitatea asta. Cred că sunt foarte mulți români care se gândesc la lucrul acesta, pentru că e o poziție din care, de multe ori, crezi că poți să faci niște lucruri. Chiar dacă nu e întotdeauna așa. Dar să răspund pe scurt la întrebare – da, nu exclud!”, a declarat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş poate candida la Preşedinţie în 2024

Preşedintele PLUS susţine că se vede în funcţia de preşedinte, dar 2024 ar putea fi ultima şansă pentru a candida, lăsând să se înţeleagă că după următorul scrutin, o candidatură ulterioară ar fi improbabilă.

„Păi, dacă nu m-aș vedea, nu m-aș gândi să candidez. Probabil va fi 2024. Dacă nu o să fie în 2024, nu știu dacă o să mai fie. Dar dacă știrea e că Cioloș va candida la președinție, e o interpretare. N-am spus că voi candida, am spus că nu exclud și v-am explicat și de ce. Nu e sigur, dar nu e exclus!” – a mai spus Dacian Cioloș pentru sursa citată.

Citeşte şi: Negocierile continuă: PNL va numi şeful ANAF, USR-PLUS va administra Casa Naţională de Asigurări de Sănătate