Negocierile continuă: PNL va numi şeful ANAF, USR-PLUS va administra Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Partidul Național Liberal va numi conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), iar USR PLUS pe cea a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), potrivit rezultatului negocierilor de sâmbătă din coaliția de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR.

20 dec. 2020, 09:57
Negocierile continuă: PNL va numi şeful ANAF, USR-PLUS va administra Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Negocierile dintre PNL şi USR-PLUS continuă, iar partidele din coaliție au discutat despre gestionarea agențiilor guvernamentale unde numirile sunt politice, Fiscul și Casa pentru Asigurări de Sănătate fiind două dintre cele mai importante instituții.

Astfel, ANAF va avea la conducere o persoană numită de PNL, care va da și ministrul Finanțelor, iar CNAS va merge la alianța USR-PLUS, care va numi și ministrul Sănătății, informează G4Media.

Liderii coaliției au declarat sâmbătă seară că negocierile au vizat doar acele instituții conduse de demnitari numiţi cu un mandat politic. În schimb, la agențiile și autoritățile conduse de directori generali care sunt funcţionari publici, posturile de conducere vor fi ocupate doar prin concurs.

Negocierile continuă duminică pe programul de guvernare

Florin Cîţu, propunerea de premier a coaliţiei PNL-USR PLUS-UDMR, a declarat că duminică urmează să fie abordate teme precum Sănătatea şi Justiţia, astfel încât cel mai târziu luni să fie definitivat programul de guvernare al coaliţiei.

„Două treimi dintre capitolele de guvernare au fost deja agreate de echipele celor trei partide. Ne-am asigurat că sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând cu impact imediat pentru România. Din estimările noastre, cred că terminăm programul de guvernare mâine (duminică – n.r.) sau cel târziu luni şi apoi să avem un guvern învestit cât mai curând şi să putem să implementăm aceste măsuri”, a spus Cîţu la finalul unei noi runde de discuţiil cu privire la programul de guvernare.

Citeşte şi: Ludovic Orban răspunde nemulţumirilor din PNL în urma redistribuirii unor portofolii: „Într-o coaliţie nu poţi să iei tot”