Dacian Cioloş îl urechează pe ministrul Agriculturii: S-a grăbit să spună lucruri asupra cărora nu era îndreptăţit

Dacian Cioloș a declarat, vineri, că Ministrul Agriculturii s-a grăbit atunci când a anunțat public numele producătorului de la care s-ar fi răspândit bacteria E-coli.

RomaniaTV.net
04 mart. 2016, 13:30
Dacian Cioloş îl urechează pe ministrul Agriculturii: S-a grăbit să spună lucruri asupra cărora nu era îndreptăţit

Premierul Dacian Cioloş a apreciat că ministrul Agriculturii nu trebuia să facă public numele firmei care ar fi produs brânza cu E.Coli până când nu avea toate elementele.

„Nu ştiu să existe vreo legătură dovedită între suşa de E.Coli găsită la copiii îmbolnăviţi şi acea suşă care a fost găsită în proba de brânză de la acea întreprindere. Am înţeles de la ministrul Sănătăţii că urmează să se facă o analiză genetică pentru a vedea dacă există o legătură directă între brânza respectivă şi îmbolnăviri. Aici probabil că domnul ministru nu ar fi trebuit să comunice atâta timp cât nu avea toate elementele. Eu i-am spus că nu cred că ar fi fost cazul să comunice dânsul. Dacă la dl ministru al Sănătăţii în urmă cu câteva săptămâni a fost o problemă de comunicare pe care dânsul a corectat-o, acum domnul ministru al Agriculturii a comunicat prea repede pe lucruri pe care ar fi trebuit să le comunice ANSVSA, care e cea mai îndreptăţită să facă astfel de lucruri”, a spus Dacian Cioloş.

RAPORT ANSVSA. Care sunt REZULTATELE probelor prelevate din alimente în Argeş

Ministrul Achim Irimescu dă şi el înapoi, după ce a acuzat în mod direct firma Lactate Brădet în scandalul infestării cu E.Coli care a dus la îmbolnăvirea mai multor bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic. Irimescu a declarat că speră că nu a afectat producătorul cu afirmaţiile sale, dar că a avut în vedere siguranţa copiilor si evitarea ajungerii eşantionului de lactate afectat la populaţie.

Irimescu a afirmat că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la „Lactate Brădet” şi cazurile bebeluşilor din Argeş îmbolnăviţi nu există, Ministerul Sănătăţii având datoria să finalizeze ancheta, el apreciind însă că, prin indicarea producătorului, poate a salvat alte vieţi.