Dacian Cioloș: Impunerea certificatului verde la locurile de muncă e o măsură benefică

Impunerea certificatului verde la toate locurile de muncă din România este o măsură benefică, ce a dat roade și în UE, e de părere Dacian Cioloș, premierul propus de Klaus Iohannis.

18 oct. 2021, 12:02
Dacian Cioloș: Impunerea certificatului verde la locurile de muncă e o măsură benefică

Dacian Cioloș vrea aplicarea certificatului verde. „Susţinem o măsură care a fost aplicată în multe state UE”

„Susţinem o măsură care a fost aplicată cu succes în multe state UE încă din vară şi vedem rezultatele. Chiar dacă gradul de răspândire a virusului e mare şi în alte state membre, numărul de morţi e mult mai mic decât în România. Pare să fi fost o măsură care dă rezultate.

Certificatul verde înseamnă trei posibilităţi: vaccinare, să fii trecut prin boală sau să fii testat. Vrem să aplicăm această măsură pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populaţia într-un fel sau altul. De aceea am propus această măsură şi pentru sectorul public şi pentru sectorul privat. E vorba aici de sănătatea oamenilor.

E nevoie şi de o accelerare a ritmului de vaccinare, dar în acelaşi timp vom pregăti şi măsuri de acces la testare pentru persoanele care din diferite motive nu pot să se vaccineze şi pentru a avea acces la mai multe centre de testare, dar şi pentru ca testele să fie accesibile pentru cei care vor trebui să le folosească”, a mai precizat Cioloș.

Dacian Cioloş, despre programul de guvernare USR. „Poate să pară dur”

„Programul de guvernare pe care l-am propus poate să pară dur, dar e necesar pentru că în situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale. Ne vom concentra pe priorităţile evidente.

Avem nevoie de soluţii şi de măsuri imediate pentru criza sanitară. Deja e prea târziu şi vedem că mor zilnic oameni, mor sute de oameni. Trebuie să ne pregătim şi pentru criza energetică ce poate să lovească puternic oamenii în această iarnă.

Avem obiectivul să lansăm PNRR atât pentru a avea acces la fonduri, cât şi pentru a pune în practică măsurile de reforme prevăzute acolo şi de care România are nevoie”, a mai precizat Dacian Cioloș.


loading...