Dacian Cioloş, mărturie dezarmantă după ce a fost desemnat premier. „Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal. O minoritate şi-a impus valorile: şmechereala, combinaţiile şi bătutul din buze”

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat joi că în România cel mai greu este să fii un om normal şi să recunoşti normalitatea. Liderul USR susţine că "o minoritate vocală a luat captivă o societate întreagă şi şi-a impus valorile proprii: şmechereala, combinaţiile şi bătutul din buze".

14 oct. 2021, 18:16
Dacian Cioloş, mărturie dezarmantă după ce a fost desemnat premier. „Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal. O minoritate şi-a impus valorile: şmechereala, combinaţiile şi bătutul din buze”

Dacian Cioloş a precizat că a fost prezent la inaugurarea unui spital din judeţul Braşov pentru a celebra „normalitatea”, în timp ce trebuie să răspundă „combinaţiilor politice”. „E de neexplicat de ce câştigă şi stau în lumina reflectoarelor frecvent aceiaşi oameni toxici şi indiferenţi la suferinţa celor de la care cer voturi”, a menţionat preşedintele USR.

Dacian Cioloş, mărturie dezarmantă după ce a fost desemnat premier. Discuţia publică e mereu despre orgolii şi combinaţii. Stau în lumina reflectoarelor frecvent aceiaşi oameni toxici”

„Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal. Nu excepţional, genial, olimpic, nu. Doar un simplu om normal. O minoritate vocală a luat captivă o societate întreagă şi şi-a impus valorile proprii: şmechereala, combinaţiile şi bătutul din buze.

Îmi este ruşine că stăm fără să le replicăm acestor oameni şi îmi este şi mai mare ruşine când asist la inaugurarea unui spital la care primăriţa a muncit cu mâinile ei. E vorba despre spitalul din oraşul Victoria, judeţul Braşov, şi despre Camelia Bertea, aleasă acum doi ani primar. Am fost azi să cinstim normalitatea, în timp ce trebuie să răspundem combinaţiilor politice”, a scris, joi, Dacian Cioloş, pe Facebook.

Dacian Cioloş: „Să nu poţi construi spitale 30 de ani şi să nu te pregăteşti de pandemie după primele valuri grave nu mai poate fi scuzabil”

Preşedintele USR a menţionat că „sunt mii de locuri minunate în ţara asta, comunităţi care reflectă munca şi sufletul unor oameni normali”.

„Pe ei nu îi vedem, pentru că discuţia publică e mereu despre orgolii şi combinaţii. Da, avem oameni buni în USR şi asta nu e nicio mirare. Sunt oameni normali şi în celelalte partide, dar e de neexplicat de ce câştigă şi stau în lumina reflectoarelor frecvent aceiaşi oameni toxici şi indiferenţi la suferinţa celor de la care cer voturi”, a mai scris Cioloş.

„S-a vorbit despre statul român ca unul eşuat. Să nu poţi construi spitale 30 de ani şi să nu te pregăteşti de pandemie după primele valuri grave nu mai poate fi scuzabil. Dar statul român nu e o clădire, o instituţie fizică, e reprezentat de o mână de oameni. Mulţi dintre ei sunt oameni normali prinşi în acelaşi soi de captivitate. Noi ne propunem politic o reformă profundă, dar ea nu va reuşi fără ajutorul acestor oameni (…) Ce vreau să spun este că normalitatea e la o întindere de mână. Nu suntem blestemaţi şi neputincioşi. Suntem timoraţi şi neîncrezători. Una dintre misiunile urgente ale liderilor ţării este să redea încrederea cetăţenilor”, a adăugat premierul desemnat.

Citeşte şi: A treia zi consecutivă fără paturi în secţiile ATI COVID. Situaţie dezastruoasă în spitalele din România în plină pandemie

Europarlamentarul mai afirmă că ”România e plină de oameni normali şi muncitori, iar noi trebuie doar să deschidem ochii”.

”Avem de ales între normalitate si cei care ne ţin captivi”, a mai afirmat premierul desemnat.

Potrivit News.ro, Spitalul Orăşenesc Victoria a fost redeschis, joi, după 10 ani de la Hotărârea de Guvern prin care a fost închis.

Redeschiderea spitalului a fost posibilă datorită unei campanii de donaţii, prin care Primăria a reuşit să adune peste 90.000 de euro pentru renovarea spitalului, bani donaţi de firmele din oraş, de localnici şi de românii din diaspora.

Citeşte şi: Amenzi URIAŞE, între 50.000 şi 100.000 de lei, pentru şefii de spitale care nu controlează certificatele verzi ale personalului


loading...