Dacian Cioloş: N-ar fi fost rău ca USR să-şi fi asumat şi guvernarea

Dacian Cioloş a declarat miercuri într-un interviu pentru Adevărul că, în locul lui Dan Barna, el ar fi intrat la guvernare. Dan Barna a refuzat să intre într-un guvern în alianţă cu PNL, argumentând că va obţine rezultate mult mai bune după alegerile parlamentare din 2020.

30 oct. 2019, 09:03
Dacian Cioloş: N-ar fi fost rău ca USR să-şi fi asumat şi guvernarea

Dacian Cioloş a declarat miercuri că prioritatea la moţiunea de cenzură a fost ca Guvernul Dăncilă „să plece acasă şi să avem instalat un alt guvern, care să facă reforme”.

El a mai precizat că au fost discuţii în Alianţa USR-PLUS privind intrarea la guvernare, dar decizia este a USR, pentru că PLUS nu este reprezentat în Parlament. Cioloş spune că, dacă ar putut decide, el ar fi intrat la guvernare. 

„N-ar fi fost rău ca USR să-şi fi asumat şi guvernarea. Noi de la PLUS ne-am exprimat părerea, am discutat cu USR, sunt lucruri fireşti. Eu aş fi intrat la guvernare cu asumarea unor reforme care pot fi făcute în această fază intermediară. Şi aş fi pregătit alegerile anticipate”, a declarat Dacian Cioloş pentru Adevărul.ro.

Totuşi, Alianţa va sprijini instalarea Guvernului PNL.

„Alianţa USR-PLUS susţine instalarea acestui Guvern Orban”, a mai spus Cioloş.