Dacian Cioloş: Obiectivul e să finalizăm autostrada Piteşti-Sibiu în 2021, cel târziu în 2022

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că obiectivul guvernului este să finalizeze autostrada Piteşti - Sibiu "cel târziu în 2022, dacă ne ţinem de calendar".

25 oct. 2016, 14:42
Dacian Cioloş: Obiectivul e să finalizăm autostrada Piteşti-Sibiu în 2021, cel târziu în 2022

„Obiectivul e sa lansam licitatiile pentru proiectul tehnic in asa fel incat, daca nu in 2021, cel tarziu in 2022 sa putem finaliza acest proiect, daca ne tinem de calendar”, a declarat Dacian Cioloş, potrivit Hotnews.ro.

Astfel, „urmeaza sa fie finalizate studiile de fezabilitate pe anumite loturi din ea, pe capete cel putin, iar pentru acele loturi sa lansam din nou licitatii pentru proiectul tehnic, la inceputul lui decembrie. Mai spre final de an am vrem sa lansam licitatii si pentru celelalte loturi”, a explicat Ciolos.

Potrivit acestuia, obiectivul este ca pana la sfarsitul anului sa se lanseze licitatiile pentru „studii de fezabilitate, pe proiecte tehnice si chiar pe inceperea de lucrari pentru cat mai multe dintre proiectele care sunt blocate dintr-un motiv sau altul”.

Autostrada Pitesti – Sibiu va avea o lungime de circa 120 km si un cost de realizare estimat la cca. 1,7-2,5 miliarde euro.