Dacian Cioloş, prima reacţie după alegerile parlamentare: România are nevoie de o guvernare responsabilă, deschisă, onestă

Publicat: Luni, 12 Decembrie 2016 19:45 // Actualizat: Luni, 12 Decembrie 2016 19:45 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Dacian Cioloş a postat, luni seară, pe Facebook, primele cuvinte despre rezultatele alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Aflat pe ultima sută de metri în fruntea Executivului, el urmând să predea mandatul viitorului premier ce va fi desemnat după alegerile de duminică, Cioloş a arătat că următorul Parlament şi Guvern sunt legitimate de cei care au ieşit la vot şi că în viitor oamenii politici vor trebui să identifice resorturile absenteismului şi să încerce să îi facă şi pe tineri să înţeleagă că "implicarea civică nu este un lux, ci un element esenţial al democraţiei".

Dacian Cioloş şi-a exprimat pe Facebook speranţa că după alegerile parlamentare câştigate de PSD vor exista în continuare în societatea românească oameni care să spună lucrurilor pe nume şi fără să contribuie la divizarea societăţii şi că România va avea "o guvernare responsabilă, deschisă, onestă".

"Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit ieri la vot și, indiferent de opțiunile politice, v-ați câștigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament și al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstrați și să vă dezvoltați spiritul civic, pentru ca democrația noastră să continue să evolueze spre una activă și participativă. Mărturisesc că m-aș fi bucurat să pot mulțumi astăzi mai multor oameni, îndeosebi tineri, care să fi participat la vot și să fi asigurat o mai mare reprezentare și legitimitate scrutinului de ieri. Însă și absenteismul este o alegere și este un semnal căruia, pentru a da substanță democrației, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reușit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esențial al democrației", a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

"Respect opțiunea politică a fiecăruia, ca esență a spiritului democratic. Principalul mesaj pe care eu l-am perceput după scrutinul de ieri este că România trebuie să rămână țara în care legea și oamenii să fie respectați, în care libertățile și valorile fundamentale să fie garantate și promovate, în care avem nevoie de proiecte vizionare care să ne unească și nu să ne dezbine. Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societății. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuși să construim în continuare pe adevăr și nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă. Vă mulțumesc pentru sprijin și pentru miile de mesaje pe care le-am primit noaptea trecută", a conchis premierul.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H