Dacian Cioloş: Proiectul de ţară va avea şi o componentă economică

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat luni, după consultările de la Palatul Cotroceni pe tema Brexit, că viziunea de dezvoltare economică la care lucrează Guvernul va fi o bază de plecare a discuţiilor despre proiectul de ţară.
Iulian Tudor
04 iul. 2016, 19:25
Dacian Cioloş: Proiectul de ţară va avea şi o componentă economică

Viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu şi pe termen lung va fi parte componentă a acestui proiect de ţară. Altfel spus, proiectul acesta de ţară coordonat de domnul preşedinte şi care va implica şi partidele politice şi alte instituţii cu rol în acest proces de gândire va avea o abordare generală legat de ceea ce-şi propune România pentru anii următori, ceea ce va defini România, ce vrea România să dezvolte şi cum vrea să fie percepută în Uniunea Europeană. Şi acest proiect de ţară va avea şi o componentă economică. Ceea ce noi am propus este ca discuţia pe această componentă economică să pornească de la acest document pe care noi îl vom prezenta mâine şi îl vom supune dezbaterii publice”, a explicat şeful Guvernului, potrivit Mediafax.

El a reamintit promisiunea făcută la preluarea mandatului: lansarea de dezbateri pe două teme – una e cea legată de viziunea de dezvoltare economică a României şi cealaltă România în Uniunea Europeană.

Noi avem pregătite să lansăm aceste două dezbateri şi ceea ce domnul preşedinte a lansat acum, ideea aceasta a proiectului de ţară, se leagă foarte bine de ceea ce noi, fără să ştim ceva despre cum o să evolueaze lucrurile, am anticipat la începutul mandatului. Deci, practic Guvernul va pune la dispoziţie ceea ce a lucrat până acuma, iar partidele politice împreună cu societatea civilă, cu mediul economic, vor avea o bază de plecare a acestei discuţii”, a mai spus Cioloş.

Întrebat dacă proiectele Guvernului său nu vor fi ignorate de un eventual cabinet politic care se va instala la Palatul Victoria după alegerile parlamentare din toamnă, Cioloş a spus că tocmai din acest motiv au fost implicate şi partidele politice în această discuţie.

”Obiectivul este să lansăm această discuţie acum şi foarte probabil ea va fi concluzionată după alegerile parlamentare, tocmai pentru a evita această suprapunere a unui proiect de ţară cu campania electorală. Eu cred că, în măsura în care partidele politice vor participa la acest proces, aşa cum au declarat astăzi, există toate şansele ca un astfel de proiect de ţară să fie acceptat de toată lumea”, a precizat premierul.

Guvernul lansează marţi în dezbatere publică documentul strategic ”România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”, eveniment care va avea loc la Palatul Parlamentului, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. Potrivit anunţului făcut de Guvern, evenimentul de lansare va fi urmat de o serie de consultări publice care îşi propun îmbunătăţirea documentului iniţial în vederea obţinerii consensului societal asupra ariilor prioritare şi a măsurilor concrete care trebuie întreprinse în vederea atingerii obiectivului de creştere economică sustenabilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că toate partidele participante la consultări au fost de acord să participe la elaborarea proiectului de ţară al României, proiect care va fi elaborat într-un grup de lucru care va funcţiona pe lângă Preşedinţie.

DailyBusiness
Nicușor Dan: Voi participa la orice dezbatere cu George Simion
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Câți ani are Ilinca, soția lui George Simion: Nimeni nu se aștepta la asta!
Fanatik.ro
Variantă surpriză de premier dacă George Simion câștigă alegerile. Sociolog: “Călin Georgescu iese din discuție”
Capital.ro
Se retrage permisul auto în România. Șoferii care vor pierde carnetul în 2025. Nu poți contesta
Playtech.ro
Pensia anticipată cu penalizări: când o poți solicita și ce reduceri se aplică
DailyBusiness
PNL a decis să îl susțină pe Nicușor Dan în turul doi al alegerilor prezidențiale
Adevarul
Un economist din BNR explică prăbușirea leului după alegeri: „După ce au împins baba pe scări, PSD-iștii se retrag”
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Locul sfânt, pierdut în codrii Moldovei. Comuniștii au încercat să-l transforme în fermă agricolă
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Mai puțini bani, mai rar! Cum se schimbă voucherele de alimente pentru românii cu venituri mici
Cancan.ro
Noi DETALII în cazul Mariei, tânăra de 20 de ani găsită în stare gravă după o petrecere cu șeicii din Dubai: 'Șchiopăta, iar un paznic era în spatele ei' 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Răsturnare de situație. George Simion s-a răzgândit. Funcția pe care o va avea Călin Georgescu: Exclus premier!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Doi români plâng moartea fiului lor. Tânărul de 20 de ani a fost ucis cu sânge rece, pe o stradă din Italia: "De ce l-au omorât pe el? Fiul meu nu se va mai întoarce"
Când se măresc alocațiile copiilor. Ce trebuie să știe toți părinții
MediaFlux
Surpriză pentru pensionari: Statul oferă sume suplimentare lunare. Cine beneficiază și cât se acordă
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Alegerile în aer: contestația-bombă care aruncă România într-o criză democratică