Dacian Cioloş, reacţie virulentă la adresa lui Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu. „Nu a oferit o explicație coerentă. Un prim-ministru nu face evaluări ale miniștrilor noaptea în somn”

Dacian Cioloş l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu deoarece nu a oferit "o explicaţie coerentă" privind motivul demiterii lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii. , Copreşedintele USR PLUS îl acuză pe premier că "fuge de această întrebare" şi a subliniat că "un prim-ministru nu face evaluări ale miniștrilor noaptea în somn și dimineața îi demite fără să le comunice nici lor"

15 apr. 2021, 18:47
Dacian Cioloş, reacţie virulentă la adresa lui Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu. „Nu a oferit o explicație coerentă. Un prim-ministru nu face evaluări ale miniștrilor noaptea în somn”

Fostul premier Dacian Cioloş susţine că Florin Cîţu a avut o discuţie telefonică cu Vlad Voiculescu în care ” nu a reușit să își explice gestul și motivele reale pentru care a luat acea decizie”. Mai mult, europarlamentarul consideră că „supărările personale și strategiile de imagine nu țin loc de obiectivitatea unei evaluări”.

„După mai bine de 24 de ore, Florin Cîțu nu a oferit o explicație coerentă despre motivului pentru care l-a revocat pe Vlad Voiculescu, deși, între timp, am avut chiar și o convorbire telefonică cu el. Nici în această discuție directă nu a reușit să își explice gestul și motivele reale pentru care a luat acea decizie.

Am urmărit și ieșirile publice ale premierului. Pe de o parte, fuge de această întrebare, pe de altă parte se străduiește să arate că lucrurile sunt sub control.

Ce așteptam noi de la Florin Cîțu era un comportament transparent și onest. Să ne informeze despre intențiile sale, să ne comunice nemulțumirile și să evalueze activitatea miniștrilor din cabinetul său, indiferent de culoarea lor politică. Un prim-ministru nu face evaluări ale miniștrilor noaptea în somn și dimineața îi demite fără să le comunice nici lor – o chestiune de minimă decență profesională – și nici partenerilor de coaliție care i-au încredințat un mandat în fruntea Guvernului”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Citeşte şi: PSD cere demisia Ralucăi Turcan și pe a lui Florin Cîțu. Marius Budăi: „Spuneți minciuni în spațiul public! Nu ați respect legea și acum tăiați veniturile!”

Dacian Cioloş, reacţie virulentă la adresa lui Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu. ” La niciun punct din protocol nostru nu este trecut că dacă într-o seară se enervează premierul poate să revoce pe oricine dorește el”

„Supărările personale și strategiile de imagine nu țin loc de obiectivitatea unei evaluări. Decizii luate în acest fel destructurează exact acel element esențial într-o coaliție politică: încrederea.

Am observat că premierul continuă să invoce o prerogativă constituțională prin care are acest drept. Da, îl are și nu îl contestăm. Dar suntem într-o coaliție în care am stabilit câteva reguli elementare de colaborare. La niciun punct din protocol nostru nu este trecut că dacă într-o seară se enervează premierul poate să revoce pe oricine dorește el pentru că îi permite Constituția. Cum ar fi dacă parlamentarii noștri s-ar apuca să voteze în Parlament proiectele de lege care vin de la Guvern invers decât cum am stabilit în Coaliție? Nu de alta, dar ar fi tot constituțional.

Am intrat în această Coaliție pentru a duce la capăt reformele pentru care ne-am angajat în fața oamenilor. Pentru asta cerem câteva lucruri legitime: predictibilitate și seriozitate la vârful Guvernului și, mai ales, un premier cu care să putem lucra cu încredere și deschidere”, a mai precizat fostul premier tehnocrat.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ despre demisie dacă USR-PLUS îşi retrage sprijinul. „Guvernarea continuă. Avem de guvernat într-o situaţie dificilă”


loading...