Florin Cîţu, anunţ despre demisie dacă USR-PLUS îşi retrage sprijinul. „Guvernarea continuă. Avem de guvernat într-o situaţie dificilă”

Florin Cîţu a declarat, joi, că guvernarea continuă, în pofida divergenţelor generat în coaliţie în urma demiterii lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. Premierul a evitat de două ori să răspundă dacă îşi va da demisia.

15 apr. 2021, 16:28
Florin Cîţu, anunţ despre demisie dacă USR-PLUS îşi retrage sprijinul. „Guvernarea continuă. Avem de guvernat într-o situaţie dificilă”

Florin Cîţu a fost întrebat dacă ia în calcul să demisioneze şi dacă se teme de o moţiune de cenzură care ar putea fi votată inclusiv de USRPLUS.

„Guvernarea continuă. Acum vin de la o ședință de guvern, facem în continuare lucruri importante pentru români. Au înţeles că e mult mai important să rezolvăm probleme importante pentru România”, a declarat premierul într-o declaraţie de presă după şedinţa de Guvern.

Şeful Executivului a mai precizat că „avem de guvernat într-o situaţie de dificilă” şi, în pofida insistenţelor jurnaliştilor, a evitat de două ori să răspundă dacă îşi va da demisia.

Citeşte şi: Florin Cîțu, declarații de ultimă oră despre salariile românilor. „Demontez informația! Nu reducem veniturile bugetarilor”

Florin Cîţu a explicat de ce a anulat ordinul privind criteriile de carantinare semnat de Andreea Moldovan

„Acel ordin a fost anulat de ieri. A fost primul lucru pe care l-am semnat aseară. A fost anularea acelui act.  Problema e următoarea: Acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Toate criteriile trebui să treacă prin CNSU, iar în CNSU preşedinte e premierul României. Nu a trecut prin CNSU, deci nu putea să fie publicat acest ordin.

Am mai publicat modificări ale formulei. Au fost introduse focarele. Am schimbat criteriile de la 4 la mie la 7,5 la mie. Toate acestea au trecut prin CNSU. Era nevoie ca acest ordin să treacă prin CNSU”, a adăugat premierul.

Şi prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a reamintit, miercuri, la România TV, că ordinul privind noile criterii de carantinare, care a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat în Monitorul Oficial fără ştirea premierului Florin Cîţu.

„Vorbim de modalitatea în care acest ordin a apărut în Monitorul Oficial. Dacă veţi studia acest ordin, veţi vedea o chestiune foarte gravă. În urma aplicării noilor norme, câteva sute de localităţi din România puteau intra în carantină exact în perioada sărbătorilor pascale, ceea ce era un dezastru din punctul nostru de vedere”, a precizat Rareş Bogdan, în direct la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Rareş Bogdan aruncă bomba! Demiterile lui Vlad Voiculescu şi Andreei Moldovan au fost cerute de PNL încă de luni. „Au solicitat ca USR – PLUS să găsească un înlocuitor”

 


loading...