Dacian Cioloş: Ridicol și iresponsabil spectacolul oferit de PSD-PNL-UDMR. Pentru girul dat, Iohannis e și el cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic

PNL şi PSD nu au reuşit nici acum să se înţeleagă în legătură cu componenţa noului guvern. În timp ce PSD insistă cu Marcel Ciolacu premier, la PNL lucrurile sunt mai complicate, fiind vehiculate mai multe nume. Dacian Cioloş, liderul USR - formaţiune trecută în opoziţie după ieşirea de la guvernare, susţine că asistăm la un spectacol "ridicol şi iresposabil oferit de PSD-PNL-UDMR, "trei partide care-și oglindesc unul într-altul propriile defecte și care acum ne țin pe toți pe loc, pentru că nu știu cum să își fure unul altuia scaunul de dedesubt".

17 nov. 2021, 20:42
Dacian Cioloş: Ridicol și iresponsabil spectacolul oferit de PSD-PNL-UDMR. Pentru girul dat, Iohannis e și el cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic

Preşedintele USR Dacian Cioloş califică drept „ridicol şi iresponsabil spectacolul PSD-PNL-UDMR”, „trei partide care-şi oglindesc unul într-altul propriile defecte şi care acum ne ţin pe toţi pe loc, pentru că nu ştiu cum să îşi fure unul altuia scaunul de dedesubt”.

„Ne învârtim deja de aproape trei luni în jurul aceleiași cozi. Și o facem în timp ce ne-au murit cam tot atâția semeni ca într-un război. Auzim de trei luni cum nu se poate guverna decât cu Cîțu. Sau poate cu Ciucă sau cu Vîlceanu, dar nu știm niciodată sigur, pentru că nu a venit mesaj de la Cotroceni.

Domnul Kelemen Hunor visează modificări constituționale după model unguresc, iar de aproape o lună a intrat în scenă și trupa PSD, cu aceleași „modele” economice și sociale de înglodare a bugetului de stat și, bineînțeles, cu ochii mari căscați pe grămada de euro „de la Bruxelles” pe care pesediștii și-o doresc acum renegociată pentru a o canaliza, își imaginează dumnealor, către suveicile care au ținut timp de 30 de ani România în semimodernitate.

Ridicol și iresponsabil acest spectacol oferit de alianța PSD-PNL-UDMR. Trei partide care-și oglindesc unul într-altul propriile defecte și care acum ne țin pe toți pe loc, pentru că nu știu cum să își fure unul altuia scaunul de dedesubt”, susţine Dacian Cioloş într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu se contrazice: „Orice liberal poate fi propunerea de premier a PNL / Avem decizia Consiliului Naţional care spune clar că premier din partea PNL este preşedintele partidului / Noi l-am propus pe Rafila”

Dacian Cioloş consideră că „răul cel mare pe care ni l-a vândut PNL în campania electorală a dispărut într-un cocktail imoral și periculos care riscă să țină din nou România pe loc, fără repere, fără politici de dezvoltare serioase” şi „pentru girul dat, președintele Iohannis este și el cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic, pentru cât i-a mai rămas din mandat”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu face anunţul aşteptat de milioane de români: „Săptămâna viitoare vom avea guvern. Lumea nu mai are răbdare”

Liderul USR lansează şi un apel la liderii celor trei formaţiuni politice.

„Domnilor, avem nevoie de un guvern. Avem nevoie de un program de guvernare și de un buget. De responsabili politici care să ne treacă prin iarnă și prin pandemie. Nu ați vrut oferta USR, deși ea a fost gata acum o lună. Vă așteptăm responsabili pe băncile opoziției, dar hotărâți-vă mai repede ce și cu cine vreți să faceți treabă”, a mai spus Dacian Cioloş.