Dacian Cioloş se întâlneşte, marţi, cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden

Premierul Dacian Cioloş se întâlneşte, marţi, la Washington, cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden. Şeful Executivului a declarat că este "o ocazie pentru a discuta oportunităţile enorme oferite de Romania în regiunea Mării Negre mai ales în privinţa investiţiilor şi infrastructurii''.

23 mai 2016, 19:44
Dacian Cioloş se întâlneşte, marţi, cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden

Întrevederea va fi precedată de discuţii cu secretarul Agriculturii SUA, Tom Vilsack, la Departamentul Agriculturii, precum şi cu secretarul Comerţului, Penny Pritzker, la Departamentul Comerţului, potrivit Guvernului. Punctul central al vizitei premierului în SUA – întâlnirea premierului Dacian Cioloş cu vicepreşedintele SUA, Joseph R. Biden, Jr., va avea loc la Eisenhower Executive Building.

Întrevederea cu Joseph Biden din 24 mai este o ocazie pentru a discuta despre oportunităţile enorme oferite de Romania in regiunea Mării Negre mai ales în privinţa investitiilor si dezvoltării infrastructurii, inclusiv producţia şi transportul de energie. Vom pune accentul pe potenţialul energetic al României de producţie de gaz din Marea Neagră.Este, de asemenea, o ocazie suplimentară de a ne consulta înaintea summit-ul NATO de la Varşovia. România doreşte sprijinul activ al SUA pentru o prezenţă Aliată înaintată pe tot flancul estic, de la Marea Baltică până la Marea Neagră. Vom continua discuţiile cu partea americană pe propunerile noastre în perspectiva summit-ului„, a spus, pentru Mediafax, premierul Cioloş, întrebat ce „pune pe masă” România la întâlnirea cu vicepreşedintele SUA.

Întrebat care sunt avantajele estimate pentru România în urma vizitei de lucru pe care o va face în SUA, premierul a spus: „consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, astfel încât cooperarea economică să atingă acelaşi nivel înalt de excelenţă şi dinamică pozitivă precum interacţiunea pe palierul politico-militar. Vom prezenta la Washington viziunea noastră privind rolul României în regiunea Mării Negre şi interesul nostru, nu numai în domeniul securităţii, ci şi în dezvoltarea relaţiilor economice„.

Premierul a remarcat că, în timpul vizitei, îşi mai propune aprofundarea cooperării cu SUA ” în plan regional, în zona Marii Negre, în special în privinţa stabilităţii economice din Republica Moldova şi a continuării parcursului european al acesteia”.

Premierul Dacian Cioloş a plecat, duminică, în Statele Unite ale Americii pentru o vizită de trei zile.

CITEŞTE ŞI: Cioloş: Sper să îi convingem pe cei de la Ford să investească şi în cercetare şi dezvoltare