Dacian Cioloş: „Statul român tolerează manifestările huliganice ale AUR, pentru că îi e frică de o adevărată revoluţie”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, le reproşează celor de la AUR că ar da dovadă de ''huliganism'' şi acuză autorităţile că le permit reprezentanţilor acestui partid să încalce legea.

14 ian. 2022, 20:27
Dacian Cioloş: „Statul român tolerează manifestările huliganice ale AUR, pentru că îi e frică de o adevărată revoluţie”

Dacian Cioloş a lansat un apel către angajaţii instituţiilor care trebuie să asigure respectarea legii să îşi facă datoria şi să ia în serios derapajele AUR, precizând că, în opinia sa, mişcarea extremistă condusă de George Simion nu este născută dintr-o ideologie susţinută de societate.

„De la Diana Şoşoacă, pe care nimeni nu avea curaj să o întrebe de ce nu purta mască, în timp ce o ţară întreagă trebuia să o facă, şi până la asaltul asupra Parlamentului acum câteva săptămâni sau intrarea de astăzi prin forţă şi agresiune în clădirea primăriei din Timişoara, toate sunt permise şi susţinute de către autorităţile statului.

Vorbim de un grup politic pe care statul român, prin instituţiile sale, îl tolerează atunci când vine vorba de finanţările cel puţin dubioase, pe care îl sprijină prin lipsa de acţiune în faţa manifestărilor huliganice şi toate astea, pentru că forţelor politice aflate la guvernare le e teamă de o adevărată revoluţie în societate. Când cetăţenii cereau demisia guvernului în Piaţa Victoriei, au apărut grupuri huliganice din galeriile de fotbal din care făcea parte şi George Simion. S-a acţionat cu maximă forţă împotriva unor familii cu copii care protestau paşnic, motivându-se o lovitură de stat, un complot inexistent cu maşini încărcate cu cocktail-uri Molotov şi nimeni nu a răspuns în niciun fel pentru acele agresiuni complet nejustificate”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Vineri, liderul AUR, George Simion, a postat pe Facebook o înregistrare video a momentului în care a intrat în Primăria Timişoara, alături de câteva zeci de persoane care scandau „Hei, Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta!”. Simion a reuşit să intre în clădire după ce declarase că a găsit alte două uşi închise.

Citeşte şi: George Simion şi un grup de simpatizanţi AUR au dat buzna în Primăria Timişoara pentru a-l căuta pe Dominic Fritz. Reacţia edilului: „Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică”