George Simion şi un grup de simpatizanţi AUR au dat buzna în Primăria Timişoara pentru a-l căuta pe Dominic Fritz. Reacţia edilului: „Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică”

George Simion a intrat împreună cu mai mulţi susţinători AUR în Primăria din Timişoara. Deputatul susţine că l-a căutat pe edilul Dominic Fritz pentru a programa o audienţă. De cealaltă parte, primarul USR-ist a acuzat că o bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, „prin forță fizică”.

14 ian. 2022, 16:01
George Simion şi un grup de simpatizanţi AUR au dat buzna în Primăria Timişoara pentru a-l căuta pe Dominic Fritz. Reacţia edilului: „Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică”
foto: Opiniatimisoarei.ro

A fost scandal, vineri, la Timişoara, după ce un grup de persoane condus de George Simion a intrat în sediul Primăriei, în căutarea edilului George Simion.

Grupul condus de copreşedintele AUR, George Simion, a fost oprit la etajul 1 de angajaţii instituţiei, potrivit Mediafax.

Deputatul AUR a precizat că grupul său a vrut să obţină o audienţă pentru Ioan Bânciu, reprezentat al mai multor asociaţii revoluţionare. Mai mult, George Simion a lansat un atac virulent la adresa primarului Dominic Fritz.

„Este paraşutat aici din Germania fără viză permanentă de domiciliu. Omul astă ocupă ilegal funcţia de primar”, a precizat Simion.

Imagini uluitoare! George Simion şi un grup de simpatizanţi AUR au dat buzna în Primăria Timişoara pentru a-l căuta pe Dominic Fritz.

Potrivit Ştiripesurse, primarul Timișoarei este însă plecat din oraș, fiind la Novi Sad, acolo unde ia parte la evenimentele de deschidere a Capitalei Culturale Europene. Fritz a plecat chiar dacă a luat contact direct cu Alin Nica, șeful CJ Timiș confirmat cu COVID 19. Înainte de a pleca însă edilul s-a testat.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion reacţionează în scandalul cu Rareş Bogdan. „Mi-a dat mesaj la 12 noaptea. Eu nu răspund noaptea la telefon” VIDEO

Replica lui Dominic Fritz după ce George Simion a pătruns în Primăria Timişoara, alături de un grup de simpatizanţi.

Primarul Municipiului Timișoara acuză, într-un mesaj publicat pe Facebook, că o bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, „prin forță fizică”.

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie”, a scris edilul, pe Facebook.

Fritz susține că „jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent”.

„Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen”, mai scrie primarul Municipiului Timișoara.

Alături de zeci de protestatari și membri de partid, George Simion a intrat în Primăria Timișoara, deși nefiind vaccinat în mod normal nu ar fi trebuit să aibă acces.

„Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului. Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara”, a mai scris Dominic Fritz.

Citeşte şi: Flavia Groșan îi ia apărarea lui George Simion: Oricât ai face tot nu este de ajuns. Așa ajungi la blazare și lehamite