Dacian Cioloş: Stimaţi lideri PSD, o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale

Fostul premier Dacian Cioloş, membru fondator al partidului 'Mişcarea România Împreună', spune că "prezumţia de nevinovăţie o poţi invoca atunci când e vorba de un drept de simplu cetăţean, nu când eşti într-o demnitate publică".

RomaniaTV.net
22 iun. 2018, 05:42
Dacian Cioloş: Stimaţi lideri PSD, o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale

„A conduce o ţară e un privilegiu sacru, nu e un simplu drept cetăţenesc. Prezumţia de nevinovăţie o poţi invoca atunci când e vorba de un drept de simplu cetăţean, nu când eşti într-o demnitate publică. Dar pentru asta trebuie să ai Demnitate! Şi un minim respect pentru cei care ţi-au oferit privilegiul de a ocupa o astfel de poziţie în stat”, a scris Dacian Cioloş, vineri, pe Facebook.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: Dragnea trebuie să părăsească viaţa publică. Un politician cu două condamnări nu poate să mai stea în fruntea României

El subliniază că „o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale”, ci „cu onoarea şi cu bunul simţ”.

„În concluzie. Stimaţi lideri ai PSD, o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituţionale. Are de-a face cu onoarea şi cu bunul simţ! La care mă încăpăţânez să cred că românii pe care presupun că-i respectaţi au dreptul”, a mai scris Dacian Cioloş.

Citeşte şi: CExN al PSD se reuneşte astăzi, în urma condamnării preşedintelui Dragnea. Liderii PSD au anunţat că îl susţin la şefia partidului