Dacian Cioloş: Sunt foarte preocupat de situaţia familiei ‪‎Bodnariu‬. MAE vine miercuri cu informaţii suplimentare

Premierul Dacian Cioloş a scris, marţi, un mesaj pe Facebook, în care precizează că este foarte preocupat de soarta copiilor familiei Bodnariu din Norvegia. Şeful Guvernului a menţionat că Ministerul Afacerilor Exerne va veni miercuri cu informaţii suplimentare în acest caz.

12 ian. 2016, 17:44
Dacian Cioloş: Sunt foarte preocupat de situaţia familiei ‪‎Bodnariu‬. MAE vine miercuri cu informaţii suplimentare

„Sunt foarte preocupat de situația familiei ‪‎Bodnariu‬. Guvernul a prezentat astăzi demersurile făcute de autoritățile române. Mâine Ministerul Afacerilor Externe va veni cu informații suplimentare. Situația este foarte delicată și în același timp complexă, de aceea ținem constant legătură cu autoritățile norvegiene având ca prioritate interesul copiilor„, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: CAZUL BODNARIU. Primele măsuri ale GUVERNULUI în cazul familiei lăsate fără copii

Premierul Dacian Cioloş se implică în cazul familiei lăsate fără copii în Norvegia. Familia Bodnariu a fost chemată la ambasada României din Oslo, iar ambasadorul român în Norvegia se va întâlni, miercuri, cu ministrul norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale, la două luni dupa ce a solicitat o astfel de intrevedere, a anunţat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Serviciile sociale norvegiene au luat cei cinci copii ai familiei Bodnariu pe motiv de violenta fizica a parintilor şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei. 

Peste 1.000 de persoane au ieşit, sâmbătă, pentru a protesta în Piaţa Victoriei din Capitală, după ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu. Mitinguri de susţinere a familiei Bodnariu au avut loc şi la Timişoara şi Cluj-Napoca.