Dacian Cioloş: Urmează o campanie murdară. Ne atacă şi ne vor ataca

Dacian Cioloș se așteaptă la o campanie electorală „murdară”, cu multe atacuri din partea PSD și spune că acest lucru arată că puterea se teme de noua formațiune.

RomaniaTV.net
06 mart. 2019, 16:09
Dacian Cioloş: Urmează o campanie murdară. Ne atacă şi ne vor ataca

„Spre deosebire de liderii PSD care fug din țară atunci când nu vor să răspundă la o întrebare, eu umblu prin România și vă pot răspunde ori de câte ori e nevoie. Suntem acuzați de o nouă deviere de la linia corectitudinii invizibile, de faptul că am avea o colegă care vrea să desființeze proprietatea și că acum avem un partid de „comuniști“ pe care unii i-ar vrea reeducați.

M-am tot întrebat cum poți răspunde la asemenea neadevăruri și invenții. E greu, recunosc, dar trebuie să facem tot ce ne stă în putință în acest război de uzură în care suntem târâți permanent. Ultimul cuvânt va fi al cetățenilor și acesta va fi exprimat la alegeri. Am încredere în buna judecată a românilor și le sunt dator să răspund de fiecare dată, mai ales atunci când ne găsim în situații absurde.

Am fost și suntem atacați încă din perioada în care eram la guvern. Apariția PLUS nu a făcut decât să crească nivelul atacurilor și să ne întărească și mai mult convingerea că îi deranjăm extrem de tare. Aș putea să enumăr minciunile uriașe spuse despre mine. Nu o mai fac, pentru că știam că se va întâmpla lucrul acesta și mi l-am asumat pe deplin. Acum au trecut la colegii mei de partid. În ultima săptămâna am asistat la două situații la limita bunului-simt.

Prima a fost la Galați, unde au trimis oamenii să se infiltreze la o întâlnire de partid ca să ne facă fotografii mie și Irinei Alexe, ca să aibă ocazia să publice articole defăimătoare. Puteam să le punem și noi fotografiile la dispoziție, nu era nevoie să se strecoare printre membrii de partid. Ei bine, Irina, vreau să-ți spun că îți admir curajul și determinarea și că regret că suntem într-un moment în care implicarea este răsplătită cu astfel de comportamente publice. Irina Alexe este cea care a stat în spatele organizării impecabile a alegerilor din 2016. Și situația din zilele trecute are o legătură cu faptul că ea e cea care a demis un prefect de Galați care, în loc să gestioneze o situație de criză, a preferat să dispară cu zilele de le birou.

A doua este situația Oanei Bogdan. Da, „comunista“ care vrea să interzică proprietatea privată. Îi mulțumesc și Oanei pentru răbdare și tenacitate. Și vreau să fie clar: nici eu, nici partidul, nici Oana – nimeni dintre cei pe care îi cunosc nu crede că trebuie abolită proprietatea. Povestea e înflorită și invârtită atât de tare încât puțini dintre voi știți de la ce s-a plecat, important e că au propagat ideea că cineva de la noi are o problemă cu proprietatea. Nu, nu are, oricât de multă propagandă se va pune în slujba acestui neadevăr. Dovada propagandistică: un comentariu pescuit de la o postare, lipit de o rubrică mondenă a unui cotidian, a devenit proba supremă prin care se susține una dintre cele mai mari minciuni.

Sunt convins că urmează și alte campanii de denigrare la adresa noastră. Și vreau să vă întăriți și să înțelegeți că politica în România este grea, dificilă, se duce cu arme murdare, cu minciuni și cu denigrări. Am mai văzut astfel de campanii și la adresa lui Dragos Pîslaru, și la adresa lui Vlad Voiculescu sau a lui Dragos Tudorache. Lista e mai lungă și vreau să le mulțumesc tuturor că, în ciuda tuturor mizeriilor aruncate, sunt în continuare la fel de deciși. Știu că e greu să-ți vezi numele târât în scandaluri, să știi că familia și prietenii citesc aceste minciuni grotești despre tine și că e greu să faci față. Noi nu suntem ca Dragnea, Ponta, Tăriceanu sau Dăncilă. Ei nu au conștiință sau regrete. Pe ei nu îi afectează nici când le arăți negru pe alb ce au făcut. Pe noi, aceste lucruri ne afectează. Pentru că suntem oameni normali, cărora le e greu să înțeleagă de ce trebuie să trăiască într-o astfel de lume mizeră. Dar tocmai aceste situații trebuie să ne facă să mergem mai departe.

Vreau să le mulțumesc și tuturor membrilor PLUS pentru curajul lor. Vreau să vă transmit că aveți toată susținerea mea. Nu mă tem de nimeni și de nimic, pentru că știu ce am făcut și ce nu am făcut și am conștiința curată. Voi fi oriunde va fi nevoie de mine și vă voi susține pe fiecare dintre voi, pentru că acest partid a fost construit nu pentru mine, ci pentru voi. Urmează o campanie murdară. O să vă treziți cu primari ai puterii care vor încerca să vă intimideze, care vor trimite poliția să vă legitimeze, așa cum s-a întâmplat prin campaniile de strângere de semnături, vor exista oameni infiltrați care vor încerca să deturneze sensul lucrurilor. Va fi oricum, dar nu ușor. Ei bine, împreună cu voi sunt decis să merg pană la capăt. Scopul nostru e să schimbăm societatea strâmbă pe care PSD și acoliții lui ne-au construit-o în ultimii ani. Ei știu asta și se tem de noi. Ne atacă și ne vor ataca. Dar pentru România de mâine orice sacrificiu merită a fi făcut. Curaj și determinare”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Citește și: Dacian Cioloş ameninţă: O să îi chem la tribunal pe oamenii ăştia care fac afirmaţii nefondate la adresa partidului