Dacian Cioloş vrea dezbatere cu partidele şi societatea civilă pe dezvoltarea economică şi pe preşedinţia română a UE

Publicat: Vineri, 06 Mai 2016 11:20 // Actualizat: Vineri, 06 Mai 2016 11:20 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, vineri, că intenționează ca după alegerile locale să înceapă "o discuție structurată" cu partidele politice și societatea civilă asupra unei viziuni de dezvoltare economică pe termen mediu a României și în vederea pregătirii președinției Consiliului Uniunii Europene din 2019.

Foto: Romania TV

"Imediat după alegerile locale — când sper să găsim o fereastră de interes și la nivel politic, cu atât mai mult cu cât se va pregăti campania electorală pentru alegerile parlamentare — (...) vrem să lansăm și o dezbatere publică sau o discuție structurată și cu partidele politice și cu societatea civila și pe această viziune de dezvoltare economică pe termen mediu — și când vorbesc de termen mediu mă gândesc la următorii 5 — 10 ani să spunem — dar și de pregătire a președinției, în sensul de a putea deveni câteva teme pe care România și le propune să le susțină sau să le supună dezbaterii europene folosind această oportunitate a asigurării președinției Consiliului. Și asta cu atât mai mult cu cât România va asigura președinția în semestrul II al anului 2019, într-o perioadă de trecere de la Parlamentul European actual la viitorul Parlament, de la Comisia Europeană actuală la viitoarea Comisie Europeană și într-o perioadă în care se vor redefini politicile sectoriale și într-o anumită măsură va fi supus dezbaterii și noul buget al UE pe următoarea perioadă bugetară", a precizat Dacian Cioloş în cadrul forumului anual de dezbateri europene Eurosfat, potrivit Agerpres.

Totodată, prim-ministrul a insistat asupra faptului că, tot în vederea asigurării președinției Consiliului UE, România trebuie să își reformeze administrația publică pentru a forma un staff de funcționari care să își poată asuma responsabilități la nivel european.

"Nu e prea devreme să identificăm acest staff și să obținem acordul politic cu celelalte partide ca acest staff să aibă o anumită continuitate în instituții tocmai pentru a se putea pregăti pentru asumarea acestei responsabilități. Noi am început deja această pregătire. O să avem și aici o discuție și cu partidele politice pentru că, cred eu, orice s-ar întâmpla după alegerile parlamentare, vom avea un guvern asumat politic, deci de o majoritate din Parlament — într-un fel sau altul partidele politice parlamentare își vor asuma și guvernarea — și pentru noi ar fi important să existe o anumită continuitate în modul de abordare cel puțin a acestei echipe care să înceapă de pe acum să se pregătească pentru această responsabilitate la nivel administrativ", a mai spus Cioloș.

CITEŞTE ŞI: Dacian Cioloş prezintă la mijlocul lunii mai rezultatul evaluării miniştrilor: "Nu se pune problema unei remanieri"

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dacian ciolos premier Dacian Cioloş romania presedintie UE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 mai 05:10
Răspunde | Votează email 0 email
DEMISIA !
Bocul asta al doilea este mai incompetent decat ministrii sai aerieni . Auzi la el , vrea indicatii de la societatea civila !!! Aia care ciugulesc banii lui soros ?
06 mai 11:37
... Premierul Dacian Cioloș a anunțat, vineri, că intenționează ca după alegerile locale...
06 mai 11:35
...Mai 06, 2016Dacian Cioloş vrea dezbatere cu partidele şi societatea civilă pe dezvoltarea economică şi pe preşedinţia română a UEvin, Mai 06, 2016...
06 mai 11:27
...cu partidele politice și societatea civilă asupra unei viziuni de dezvoltare economică pe termen mediu a României Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H