Daciana Sârbu a condus reuniunea comisiie de Sănătate din Parlamentul European pe tema obezităţii infantile

Publicat: Luni, 29 Ianuarie 2018 15:12 // Actualizat: Luni, 29 Ianuarie 2018 15:12 // Sursa: romaniatv.net

Uniunea Europeană s-a angajat să reducă rata obezității în rândul copiilor, dar înregistrează întârzieri, a avertizat eurodeputata Daciana Sârbu în cadrul ședinței Comisiei de Sănătate a Parlamentului European, pe care a prezidat-o joi la Bruxelles.

De altfel, tema luptei împotriva obezității infantile s-a aflat în discuția acestei comisii chiar la inițiativa sa. Daciana Sârbu a folosit prilejul participării la reuniune a ministrului Sănătății din Bulgaria, pentru a-i cere acestuia detalii despre intențiile avute pentru acest domeniu de președinția bulgară a Consiliului UE.

„M-am bucurat să aflu că prioritățile enunțate de președinția bulgară cuprind și sănătatea copiilor, inclusiv prin găzduirea unei conferințe cu privire la alimentația sănătoasă pentru cei mici. După cum știm, Planul de Acțiune împotriva Obezității Infantile are ca obiectiv stoparea amplificării acestui fenomen, până în 2020. Nu mai avem mult timp! Planul își propune și restricționarea promovării alimentelor nesănătoase în rândul copiilor, precum și crearea unui mediu sănătos în școli", a afirmat eurodeputata în intervenția sa, dorind să afle de la oficialul bulgar care sunt intențiile concrete ale președinției bulgare pentru a contribui la realizarea acestor obiective.

Mai mult, Daciana Sârbu a solicitat detalii despre poziționarea președinției bulgare în cadrul trialogului pe tema revizuirii
Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, subliniind că reprezentanții acesteia au oportunitatea de a susține "măsuri
legislative puternice pentru a restricționa publicitatea la alimentele nesănătoase adresată copiilor".

În răspunsul său, Kiril Ananiev, ministrul bulgar al Sănătății, a subliniat deschiderea echipei pe care o reprezintă pentru discutarea temei marketingului alimentelor nesănătoase, admițând situația de vulnerabilitate în care se află copiii din acest punct de vedere și, în plus, insistând pe necesitatea promovării hranei sănătoase. O stare mai bună de sănătate este cea mai bună investiție în viitorul Europei, a arătat oficialul bulgar.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Daciana Sârbu Kiril Ananiev obezitate obezitatea infantilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H