Daciana Sârbu a făcut o demonstraţie de gătit sănătos

Daciana Sârbu, fondatoare a Asociaţiei Şcoala pentru Sănătate, şi Asociaţia Bio România au organizat vineri la Bucuresti evenimentul “Hrana deşteaptă pentru copii sănătoşi”, dedicat promovării alimentaţiei sănătoase în rândul părinţilor.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 13:50
Daciana Sârbu a făcut o demonstraţie de gătit sănătos

“Mesajul nostru e urmatorul: sanatatea copiilor nostri incepe cu hrana pe care le-o punem in farfurie. Iar hrana sanatoasa nu trebuie sa fie costisitoare, complicata sau dificil de preparat. E nevoie de informare, de intelegere, de rabdare si de vointa din partea parintilor, care pot face o diferenta uriasa pentru sanatatea si viitorul copilului. Educatia despre hrana este o parte importanta a educatiei, pentru ca alimentatia influenteaza starea de sanatate”, a declarat Daciana Sarbu.

“Parintii trebuie sa constientizeze ca sanatatea copilului incepe dinainte de a fi procreat si continua cu viata intrauterina. Comportamentele alimentare se cristalizeaza in perioada celor 7 ani de acasa”, a atras atentia profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Minimum jumatate din alimentatia zilnica trebuie formata din alimente vii, adica fructe si legume crude, a fost sfatul celebrului nutritionist pentru parinti si copii deopotriva.

Evenimentul a cuprins si o demonstratie practica de gatit, Daciana Sarbu pregatind o salata din legume de sezon si seminte, pentru a ilustra simplitatea efortului presupus de pregatirea unei mese sanatoase.