Daciana Sârbu, acţiune pentru sprijinirea micilor fermieri care vor să se asocieze

Propunerea formulată de către eurodeputata Daciana Sârbu, vicepreședintă a Comisiei de mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), privind simplificarea procedurilor şi reducerea birocraţiei pentru buna funcţionare a asociaţiilor micilor fermieri, a fost adoptat, miercuri, de Comisia ENVI din Parlamentul European.

RomaniaTV.net
07 mai 2015, 14:09
Daciana Sârbu, acţiune pentru sprijinirea micilor fermieri care vor să se asocieze

„Sunt fericită pentru că amendamentul prin care am cerut simplificarea și reducerea birocrației pentru înființarea și funcționarea asociaţiilor micilor fermieri a fost adoptat de Comisia ENVI”, a notat eurodeputata pe contul personal de Twitter.

Daciana Sârbu, care face parte şi din Comisia de agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European, s-a implicat activ în srijinirea micilor fermieri, contribuind cu peste 80 de amendamente la realizarea Reformei Politicii Agricole Comune a UE, în vederea creării unui sistem european sustenabil de agricultură pentru aceştia.

Totodată, eurodeputata susţine, prin acţiuni şi iniţiative în cadrul PE, dezvoltarea segmentului de agricultură ecologică și promovează constant produsele tradiționale autentice ale fermierilor români, în cadrul unor evenimente precum Gustați România. Astfel, Daciana Sârbu a militat pentru acordarea de fonduri speciale pentru producătorii care vor să treacă de la agricultura convențională la cea bio și identificarea de soluţii legislative pentru amenajarea unor spaţii speciale pentru produsele bio în marile magazine.

De asemenea, alături de ambasadorul Franței la București, Daciana Sârbu a convins unul dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri din România să promoveze produse bio românești începând cu septembrie 2013.