Daciana Sârbu face apel la CE să reanalizeze chestiunea interzicerii cianurilor în minerit

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu a făcut luni apel către Comisia Europeană să reanalizeze solicitarea Parlamentului European (PE) de interzicere a cianurilor în minerit în cadrul schimbărilor legislative în curs din acest domeniu, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 20:49
Daciana Sârbu face apel la CE să reanalizeze chestiunea interzicerii cianurilor în minerit

„Sunt unul dintre autorii rezoluţiei care solicită interzicerea cianurilor în minerit, adoptată cu o majoritate zdrobitoare în Parlamentul European. Am insistat şi în alte declaraţii scrise, solicitări sau scrisori pe aceeaşi temă, însă Comisia a afirmat că nu intenţionează să dea curs acestei propuneri. Tema continuă să fie o preocupare pentru un număr mare de cetăţeni europeni şi în special români”, a spus Daciana Sârbu, la Strasbourg, în cadrul procedurii discursurilor de un minut, în plenul Parlamentului European.

Ea a adăugat că, în prezent, se lucrează la revizuirea unei părţi a legislaţiei, care priveşte atât impactul de mediu al proiectelor industriale, cât şi substanţele periculoase. „Vreau să reiau apelul meu către CE pe acest subiect foarte relevant. Date fiind riscurile asociate cu utilizarea tehnologiilor bazate pe cianuri în minerit, intenţionează Comisia să reanalizeze solicitarea de interzicere a acestora ca parte a schimbărilor legislative în curs?”, a întrebat eurodeputata PSD.

Daciana Sârbu este membru în Comisia mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) a PE şi membru supleant al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a PE.