Daciana Sârbu şi Corina Creţu, la inaugurarea unui centrului paleativ din Bistriţa Năsăud

Europarlamentarii PSD Daciana Sârbu şi Corina Creţu au participat, sâmbătă, la inaugurarea centrului de îngrijire paleativă a bolnavilor cu cancer, din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean din municipiul Bistriţa.

RomaniaTV.net
20 iul. 2013, 12:50
Daciana Sârbu şi Corina Creţu, la inaugurarea unui centrului paleativ din Bistriţa Năsăud

Proiectul a costat 1,5 milioane lei şi a vizat modernizarea şi dotarea unui corp de clădire pe două nivele din cadrul secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean.

La inaugurare au mai participat ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pană, prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, directorul Spitalului de Urgenţă Judeţean Bistriţa, Mircea Gelu Buta, iar slujba de sfinţire a fost oficiată de protopopul ortodox al Bistriţei, Alexandru Vidican.

„Am dorit un lucru firesc, care s-a realizat şi pentru care ne bucurăm foarte tare, acela de a avea în cadrul secţiei de oncologie o secţie de paleaţie. Secţia de paleaţie se ocupă nu numai de tratamentul bolnavului ante finem, adică bolnavului care este într-o situaţie foarte gravă la terminarea unei boli cronice, iar pentru cei oncologici acest final este foarte aproape, oricât ar fi de performantă farmaceutica oncologică. Această secţie de oncologie va prelua nevoile pacienţilor care se confruntă cu o asemenea foarte mare încercare în viaţa lor”, a explicat şeful secţiei de oncologie, dr. Victoria Bindea.

Centrul de paleaţie este dotat cu 16 paturi şi, pe lângă cadrele medicale, aici vor lucra un psiholog, un sociolog şi un preot. Finanţarea a fost asigurată cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud