Dădea goluri şi era plătit în burgeri. Cazul ireal al unui fotbalist care valorează acum zeci de milioane de euro

Un fotbalist din Premier League, evaluat în prezent la 30 de milioane de euro, a fost plătit în burgeri la prima sa echipă din Anglia.

18 ian. 2017, 16:42

Mijlocaşul congolez Yannick Bolasie, de la Everton, şi-a început carieră în Anglia la un club de amatori – Hillingdon Borough. Conducerea echipei nu a fost de acord să-l plătească cu 20 de lire pentru fiecare gol, aşa cum solicitase jucătorul, dar s-a învoit să-i dea câte un burger pentru fiecare gol marcat.

Dee Dhand, membru în administraţia celor de la Hillingdon Borough, a povestit pentru Daily Mirror: „Am vrut să-i dăm 20 de lire pe săptămâna, dar nu toţi oamenii din conducere au fost de acord. Astfel, am găsit o alternativă, i-am propus să-l plătim cu câte un burger pentru fiecare gol marcat. Ţin minte că într-un meci a marcat de 8 ori. Nu a mâncat singur, ci a împărţit şi cu colegii săi„.

Bolasie, în vârstă de 27 de ani, a fost transferat de Everton de la Crystal Palace, în vara lui 2016, pentru 30 milioane euro. De-a lungul carierei, Bolasie a mai jucat la Floriana (Malta), Plymouth Argyle, Rushden & Diamonds, Barnet şi Bristol City.