Daea, după ce premierul Cîţu nu a ştiut cât costă o pâine: Nu e acolo să ne prezinte dieta lui

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, îl critică dur pe premierul Florin Cîțu după ce premierul nu a ştiut cât costă o pâine în România.

11 aug. 2021, 17:21
Daea, după ce premierul Cîţu nu a ştiut cât costă o pâine: Nu e acolo să ne prezinte dieta lui

Fostul ministru al Agriculturii Petre Daea este de părere că afirmaţia premierului Cîţu că nu ştie cât costă o pâine pentru că nu mănâncă pâine denotă superficialitate și atrage atenţia că „pâinea este alimentul principal în alimentația multor compatrioți”.

„Am rămas contrariat de faptul că prim-ministrul României, în plină campanie de recoltare, când se adună de pe câmp pâinea țării, s-a gândit să dea un răspuns descalificant, din punctul meu de vedere. (….) Un prim-ministru nu este în acea funcție pentru a ne prezenta meniul său zilnic, sigur că sunt oameni care au un anumit regim de alimentație și trebuie respectată opțiunea domniei sale, dar el este prim-ministru al meniului tuturor românilor și pâinea este alimentul principal în alimentația multor compatrioți, iar răspunderea aceasta, de a asigura hrana poporului, este în primul rând în portofoliul prim-ministrului”, a declarat Petre Daea la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Alimentaţia românilor, multă şi nesănătoasă. Greşelile identificate de un nutriţionist: „E o boală de-a noastră să mâncăm pâine la orice”

În opinia fostului ministru al Agriculturii, răspunsul lui Florin Cîţu nu face decât să scoată la iveală superficialitatea lui şi indiferenţa faţă de ceea ce se întâmplă cu românii de rând.

„Nu fac acuze, dar îi atrag atenția unui om care vremelnic conduce țara că aceste răspunsuri, pe de-o parte deranjează, pe de altă scot la iveala superficialitatea.”, a completat Petre Daea.

Citeşte şi: Iulian Bulai îl desfiinţează pe Cîțu, după ce premierul a spus că nu știe cât costă pâinea: ‘Să își ceară scuze pentru aroganța afișată’