Daily Mail: Românii vor lua cu asalt Marea Britanie după ridicarea restricţiilor

Mii de români şi bulgari vor lua cu asalt Anglia, de anul viitor după ce restricţiile de pe piaţa muncii vor fi ridicate. Acesta este avertismentul făcut de publicaţia Daily Mail într-un amplu articol pe acest subiect. Englezii se tem că numărul românilor veniţi la muncă sau la cerşit în ţara lor se va tripla.

RomaniaTV.net
27 ian. 2013, 14:39
Daily Mail: Românii vor lua cu asalt Marea Britanie după ridicarea restricţiilor

Jurnaliştii englezi sub acoperire au încercat să-şi găsească de lucru la mai multe agenţii de recrutare din România, care trimiteau muncitori în Marea Britanie. Ei nu au avut noroc prea mare noroc. Motivul: n-au avut loc de sutele de români înscrişi deja pe listele de aşteptare. Restricţiile pentru români ar urma să expire la începutul lui 2014.

Potrivit articolului, directorii mai multor agenţii de recrutare speră să trimită cel puţin 1.000 de români pe lună în Marea Britanie. Aceeaşi situaţie este şi în Bulgaria, mai scriu jurnaliştii. Motivul dat de ei este unul foarte simplu. Salariul pe oră în Marea Britanie este de 6,19 lire, în timp ce în România şi Bulgaria nici măcar nu ajunge la o liră.

Potrivit unor oficiali, numărul românilor şi bulgarilor din Marea Britanie ar putea sări de la 155.000 în prezent la 425.000 în următorii ani. Numărul îi sperie pe britanici. În plus, ei spubn că cerşetorii din cele două ţări le-au creat deja multe probleme.