Cazul Bejan, în Daily Mail. „Femeia are strânse legături cu Dracula. Nu trebuie compătimită”

Cazul studentei criminale a ajuns în atenţia presei britanice. Daily Mail relatează despre copilul cu malformaţii pe care Carmen Bojan l-a născut mort şi preia acuzaţiile fostei studente la Medicină formulate la adresa autorităţilor române potrivit cărora nu i s-a permis să îşi satisfacă în închisoare "poftele" de femeie însărcinată. Reacţiilor cititorilor publicaţiei britanice sunt însă foarte dure la adresa studentei criminale.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 08:45
Cazul Bejan, în Daily Mail. „Femeia are strânse legături cu Dracula. Nu trebuie compătimită”

Carmen Bejan, de 23 de ani, a rămas însărcinată anul trecut, cu un deţinut, Claudiu Şatran, condamnat pentru trafic cu droguri. Marţi noaptea a dat naştere unei fetiţe cu malformaţii grave.

După ce a făcut o fetiţă care a murit la naştere din cauza malformaţiilor, Carmen a început să dea vina pe „sistemul” din România, mai precis pe autorităţile penitenciarului, afirmând că acestea nu i-au permis să îşi satisfacă „pofetele de femeie însărcinată”, lăsând să se înţeleagă că din această cauză fătul s-a ales cu malformaţii şi nu a putut să supravieţuiască. Carmen a spus chiar că fetiţa ei a fost de fapt „ucisă” pentru că ei i-a lipsit îngrijirea necesară unei femei însărcinate.

„Autorităţile îmi ignoră nevoile. Este o tortură pentru mine şi pentru copilul meu. Nu pot să primesc alimentele la care poftesc, decât atunci cand familia mea vine în vizită”, a preluat publicaţia britanică acestă declaraţie făcută de Carmen în luna martie. Daily Mail mai scrie că tânăra ar fi avut numeroase coşmaruri, visând că va naşte un monstru şi nu un copil.

Vrea să dea autorităţile statului în judecată pentru „tortura” suferită în timpul sarcinii

Avocaţii lui Carmen Bejan au afirmat că tânăra intenţionează să dea în judecată autorităţile penitenciarului pentru că nu i-au permis accesul la o îngrijire corespunzătoare în perioada sarcinii, mai ales „poftele” unei femei   însărcinate. Carmen poftea la aproape orice aliment, de la banane, până la chips-uri cu caşcaval, mai scrie Daily Mail.

Publicaţia britanică citează şi alte declaraţii ale lui Carmen legate de acest subiect : „Aceste pofte sunt un semnal al organismului unei femei însărcinate legat de nevoia lui de minerale şi vitamine necesare fătului. Refuzându-mi accesul la aceste alimente, m-au supus astfel la tortură mintală, iar pe făt, la riscuri fizice.”

Reacţii din toată lumea

După ce tabloidul britanic a publicat cazul, reacţiile cititorilor nu au întârziat să apară. Astfel, un cititor din California scrie că bănuieşte că „această Carmen Bejan are strânse legături cu contele Dracula. Nu ar trebui să fie compătimită„.  „Femeia a dat naştere unui monstru. Cum este posibil ca autorităţile din România să fi permis ca o prizonieră să rămână însărcinată? Ce copil şi-ar dori aşa o mamă?”, s-a întreabat un altul.

O cititoare din Australia este de părere că „au fost prea multe droguri în organismul ei şi al prietenului său cu care a conceput copilul şi asta i-a cauzat malformaţiile, nu poftele de gravidă”. O americancă o întreabă dacă „nu i-a fost poftă şi de… sânge. Copilul ei a plătit preţul care a costat-o pe mama sa pentru că a curmat o altă viaţă nevinovată„.

Carmen Bejan şi prietenul ei, Sergiu Florea, coleg cu ea la Medicină, în Timişoara, au ucis în căminul în care locuiau  un bărbat de 65 de ani, căruia Carmen îi promisese sex în schimbul banilor. Amândoi au fost condamnaţi la închisoare. Crima lor a fost descoperită de un coleg, care i-a văzut când cărau un sac de plastic cu bucăţi din bărbatul ciopârţit, pentru a le face nevăzute.