Daily Mail își lansează canal de WhatsApp, unde utilizatorii vor putea vedea ultimele știri din lume. Află cum te poți abona și tu la canalul internațional

Daily Mail își lansează propriul canal de WhatsApp. Aici, utilizatorii platformei de mesagerie gratuită pot vedea ultimele știri din lume, cu doar un singur gest.

21 sept. 2023, 16:01
Daily Mail își lansează canal de WhatsApp, unde utilizatorii vor putea vedea ultimele știri din lume. Află cum te poți abona și tu la canalul internațional
Daily Mail își lansează canal de WhatsApp, unde utilizatorii vor putea vedea ultimele știri din lume. Află cum te poți abona și tu la canalul internațional

Daily Mail se modernizează și ajunge pe WhatsApp. Utilizatorii vor putea primi ultimele știri direct în aplicație, selectând o pictogramă pentru a primi notificările în timp real.

Citește și: Ce spune despre tine modul în care scrii pe WhatsApp. Ce înseamnă dacă trimiți multe mesaje scurte, unul după altul

Daily Mail, acum și pe WhatsApp

Publicația britanică Daily Mail ajunge și pe WhatsApp, unde le transmite utilizatorilor și urmăritorilor cele mai noi știri de peste tot din lume. Tabloidul din Regatul Unit le permite utilizatorilor să acceseze conținutul media și să reacționeze la postări, însă nu să și interacționeze cu administratorii canalului de WhatsApp. Urmăritorii au alegeri personale, astfel că nimeni altcineva nu va vedea preferințele persoanei ce urmărește Daily Mail pe contul personal de WhatsApp.

Cine dorește să acceseze canalul Daily Mail de pe WhatsApp trebuie fie să acceseze link-ul de invitație spre canalele disponibile ale tabloidului, disponibil în browserul web de pe telefonul mobil, fie să scaneze codul QR disponibil pe desktop. Pentru a fi la curent cu ultimele informații din lume, trebuie să fie selectată și pictograma sub formă de clopoțel din partea de sus a ecranului, funcție de poate fi dezactivată oricând. Canalele vor apărea în fila Actualizări din aplicația WhatsApp, dailymail.co.uk.

Pe un iPhone, acesta poate fi găsit lângă „Chaturi”, „Apeluri” și „Comunități” în partea de jos a ecranului, în timp ce pe Android, este în mijloc, în partea de sus a ecranului. Spre deosebire de chaturile personale, Canalele sunt un „instrument de difuzare unidirecțională”. Administratorii vor trimite actualizările tuturor celor care au ales să primească mesajele, fie că sunt text, fotografii, videoclipuri, autocolante sau sondaje.

Din motive de confidențialitate, numărul de telefon și fotografia de profil a administratorului canalului nu vor fi distribuite persoanelor care primesc actualizările. De asemenea, urmărirea unui canal nu va dezvălui numărul utilizatorilor de telefon administratorului sau altor persoane interesate de același canal. Mesajele WhatsApp Channel vor fi stocate doar timp de 30 de zile înainte de a fi șterse.

Canalele de difuzare au fost anunțate de Meta pentru prima oară în iunie, fiind lansate mai întâi în Singapore și Columbia. Acum, funcția este prezentă în peste 150 de țări, inclusiv Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

„Acesta este doar începutul și vom continua să adăugăm mai multe funcții și să extindem canalele pe baza feedback-ului pe care îl primim de la utilizatori”, a transmis compania WhatsApp, deținută de Meta.

Citește și: WhatsApp a lansat o nouă funcție pentru utilizatorii iOS. Ce este și cum funcționează modul Companion