Dalai Lama: Europa aparţine europenilor. Refugiaţii să revină în ţările lor de origine pentru a le „reconstrui”

Dalai Lama a declarat miercuri, la Malmo (sudul Suediei), că 'Europa aparţine europenilor' şi că în cele din urmă este de dorit ca refugiaţii să revină în ţările de origine pentru a le 'reconstrui'.

13 sept. 2018, 18:12
Dalai Lama: Europa aparţine europenilor. Refugiaţii să revină în ţările lor de origine pentru a le „reconstrui”

În cadrul unei conferinţe organizate în al treilea mare oraş suedez, care adăposteşte un număr semnificativ de imigranţi, laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1989 a subliniat că Europa este ‘responsabilă moral’ atunci când ajută un refugiat a cărui viaţă este cu adevărat în pericol, potrivit Agerpres.

”Primiţi-i, ajutaţi-i, educaţi-i … Dar la final, ei trebuie să-şi dezvolte propria ţară”, a declarat liderul spiritual al tibetanilor, care a părăsit Tibetul în 1959 pentru a se exila în India, în urma reprimării mişcării tibetane de către regimul comunist chinez.

Citeşte şi Italia cere o rotaţie a porturilor europene pentru primirea de migranţi salvaţi din Mediterană

”Cred că Europa aparţine europenilor”, a adăugat Dalai Lama (83 de ani), potrivit Agerpres.

Alegerile parlamentare desfăşurate duminică în Suedia au fost marcate de ascensiunea partidului de extremă-dreapta Democraţii Suedezi (anti-imigranţi), care s-a plasat pe poziţia a treia, după Partidul Social-Democrat, al premierului Stefan Lofven, şi opoziţia conservatoare.