Dan Adamescu nu scapă nici mort de DNA: A fost citat pe 25 septembrie într-un dosar

Dan Adamescu nu scapă nici mort de DNA! Pe 25 septembrie, el a fost citat într-un dosar, deşi a murit în penitenciar la începutul anului. Judecătorul de la Curtea de Apel a trecut cu vederea două lucruri: procurorii insistă să judece un om decedat şi tot aceştia nu i-au trimis rechizitoriul atunci când Dan Adamescu era în comă. 

RomaniaTV.net
02 nov. 2017, 14:34
Dan Adamescu nu scapă nici mort de DNA: A fost citat pe 25 septembrie într-un dosar

Avocaţii omului de afaceri au cerut constant încetarea procesului pentru Dan Adamescu in dosarul legat de administrarea defectuoasă a societăţii Astra. Au cerut asta în condiţiile în care omul de afaceri a murit încă din luna ianuarie. Judecătorul a respins însă cererea, considerând-o nefondată. 

„Solicităm încetarea procesului penal. Magistratul care are în față acest dosar – fie el judecător sau procuror – trebuie să dispună încetarea procesului penal. Vă puteţi pronunţa pe 346, fără a ţine cont că e decedat, dar soluţia ar fi nelegală pentru că inculpatului Adamescu nu i s-a comunicat rechizitoriul”, a declarat Cătălin Breazu, avocatul omului de afaceri, potrivit romanialibera.ro.

Fiul lui Dan Adamescu spunea, la o lună de la moartea tatălui său, că ceea ce se întâmplă în justiţie nu mai ţine cont de umanitate.

„Cum poţi să-i ceri unui om să-şi cumpere sănătatea? Cum poţi să-i zici că dacă pui cauţiune de 49 de lei, te las să te operezi? Ce preţ are viaţa unui om? Eu nu înţeleg acest lucru. Este inuman. El a simţit foarte clar că ceea ce urmăresc autorităţile este de fapt o moarte, o asasinare”, a spus acesta. 

Avocaţii lui Adamescu mai susţin că procurorii au încălcat Codul de Proicedură Penală pentru că nu i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Altfel spus, prin netrimiterea rechizitotiului, susţin aceştia, nu i s-a acordat dreptul la apărare.

Dan Adamescu a decedat pe 24 ianuarie 2017, când se afla în detenție.