Dan Adamescu, dus în arestul Poliţiei: Sunt nevinovat. Nu i-am mituit pe judecători

Publicat: Joi, 05 Iunie 2014 15:57 // Actualizat: Joi, 05 Iunie 2014 16:11 // Sursa: romaniatv.net

Dan Adamescu a fost dus joi după-amiază în arestul Poliţiei. Omul de afaceri a fost reţinut de DNA, fiind acuzat că a mituit judecători. Afaceristul a fost oprit de poliţişti în trafic şi dus de mascaţi la audieri. La ieşirea din sediul DNA, Dan Adamescu a susţinut că este nevinovat şi că nu a dat mită magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.

Dan Adamescu a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraţilor pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 30 de zile.

"Sunt nevinovat. (...) Dar nu i-am mituit (n.r pe judecători)", a afirmat Dan Adamescu, care a fost dus în arestul de la Cercetări Penale al Poliţiei Capitalei.

 

Dan Adamescu a fost audiat de procurorii anticorupţie, fiind adus la DNA de mascaţi cu mandat de aducere.

Potrivit DNA, în decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro şi 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb magistraţii să dispună în dosare privind procedura insolvenţei soluţii favorabile unora dintre societăţile la care era acţionar.

"Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru 'servicii juridice'. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal şi în aceeaşi zi banii au ajuns în contul soţiei intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soţiei suma de bani", susţin procurorii.

Procurorii precizează că intermediarul, practician în insolvenţă, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenţei SC Baumeister SA, coordonată de Dan Adamescu, şi anume în luna decembrie 2013.

"În acelaşi context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile, respectiv în sensul respingerii contestaţiilor celorlalţi creditori, soluţia având ca efect imediat şi desemnarea unui alt lichidator judiciar 'agreat", au mai reţinut anchetatorii.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 iun 18:15
...desemnarea unui alt lichidator judiciar ‘agreat”, au mai reţinut anchetatorii. Source Article from http://www.romaniatv.net/dan-adamescu-retinut-de-dna-sunt-nevinovat-nu-i-am-mituit-pe-judecatori_150206.htmlDan Adamescu, dus în arestul Poliţiei: Sunt nevinovat. Nu i-am mituit pe...
05 iun 17:41
...DNA, fiind acuzat că a mituit judecători. Afaceristul a fost oprit de poliţişti în trafic şi dus de mascaţi la audieri. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Dan Adamescu, dus în arestul Poliţiei: Sunt nevinovat. Nu i-am mituit pe judecători la ...
05 iun 17:10
...tCustomization_post_title editable-container tooltip-on-mouse" > ...
05 iun 16:47
Răspunde | Votează email 0 email
Incaliber
Mi-aduc amintesc ce" disctete"erau saltarile in anii .70:venea duba neagra,de obicei noaptea,iar vecinii aflau peste o zi,doua,total netransparent.Acum te umfla din restaurant ,de la masa,din trafic sau de aiurea,iti pun grijuliu bratarile,anunta presa si informeaza discret opinia publica cu niste stenograme trunchiate.In functie de orientarea politica sau pericolul social te elibereaza imediat,dupa 48 ore,30 zile sau te cazeaza la beci,total transparent.Apoi trebuie" sa-tidemonstrezi nevinovatia.Doua epoci conplet diferite:EPOCA MASINILOR NEGRE si EPOCA ZDRANGANITULUI DE CATUSE si a camerelor de filmat.Ultima pentru deplina transparenta si pastrarea demnitatii umane[si pastrarea amintirilor]
05 iun 16:41
Răspunde | Votează email 0 email
Incaliber
mi-aduc amintesc ce" disctete"erau saltarile in anii .70:venea duba neagra,de obicei noaptea,iar vecinii aflau peste o zi,doua,total netransparent.Acum te umfla din restaurant ,de la masa,din trafic sau de aiurea,iti pun grijuliu bratarile,anunta presa si informeaza discret opinia publica cu niste stenograme trunchiate.In functie de orientarea politica sau pericolul social te elibereaza imediat,dupa 48 ore,30 zile sau te cazeaza la beci,total transparent.Apoi trebuie" sa-tidemonstrezi nevinovatia.Doua epoci conplet diferite:EPOCA MASINILOR NEGRE si EPOCA ZDRANGANITULUI DE CATUSE si a camerelor de filmat.Ultima pentru deplina transparenta si pastrarea demnitatii umane[si pastrarea amintirilor]
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H