Dan Andronic: Cred că se ştia de mult pe unde este Sebastian Ghiţă. El a fost supravegheat tot timpul

Jurnalistul Dan Andronic a declarat, la România TV, că el crede că Sebastian Ghiţă a fost supravegheat în tot acest timp şi că autorităţile ştiau de mult unde se află acesta. Sebastian Ghiţă a fost prins de autorităţile sârbe, joi spre vineri, în timp ce se afla la Belgrad cu fratele său.

14 apr. 2017, 07:17
Dan Andronic: Cred că se ştia de mult pe unde este Sebastian Ghiţă. El a fost supravegheat tot timpul

Rămâne de văzut în ce măsură a existat o supraveghere informativă a lui Ghiţă, vorbim de 9 ţări în care acesta s-a plimbat, părerea mea e că el a fost supravegheat tot timpul. Cred că se ştia de mult pe unde este Sebastian Ghiţă. Încercau printr-o supraveghere informativă să i se vadă reţeaua, mergându-se pe o poveste veche, atacul la resurse, să vedem unde sunt resursele lui Ghiţă, unde îşi ţine banii, documentele, casetele. A răsuflat din echipa de la DNA, dându-i chiar şi un semnal. Avem un periplu prin 9 ţări, 30% din Europa. Rezultă că a participat la supravegherea lui Ghiţă. Când mulţumeşti atâtor organe înseamnă că ai colaborat cu ele. E clar că există o echipă de supraveghere română. Mă mir că n-a fost şi-n Moldova, că am fost şi eu„, a declarat, la România TV, Dan Andronic.

Mai mult, acesta a precizat că „nu l-au prins singur sau sărind pârleazul între Serbia şi Muntenegru, întâlnirea cu fratele avea o semnificaţie”.

Citeşte şi Băsescu despre capturarea lui Sebastian Ghiţă: Nu m-am gândit că bântuie prin Europa ca vodă prin lobodă

„Rezultă că avea o echipă română de filaj pe coadă. E ca în cazul lui Kovesi cu Gabi Oprea, nu am ce să demonstrez mai mult. Ce se pregăteşte Gabriel Oprea e problema lui, are de luat anumite decizii când relatează un eveniment, e treaba lui Gabriel Oprea, ştiu presiunea la care este supus. Am înţeles care este situaţia lui, eu nu-l judec, este episodul 10, am publicat lucruri mult mai grave care n-au stârnit atâta interes, aici am nimerit ceva de cancan cu interesul ascuţit pe tema alegerilor din 2009. Întâlnirea de la K2, aproape în acelaşi context, alea mi se par mult mai grave decât noaptea alegerilor de la Gabriel Oprea de acasă. Eu cred că Sebastian Ghiţă nu mai are decât să spună tot adevărul, ce a spus până acum e vârful de la frişcă„, a precizat Andronic.

Jurnalistul Dan Andronic a fost audiat, în 24 martie, la Inspectoratul General al Poliţiei Române, el precizând pe pagina sa de Facebook că a fost întrebat dacă s-a întâlnit cu fostul deputat Sebastian Ghiţă în Serbia.

Nu m-am văzut cu Ghiţă în Serbia sau oriunde în altă parte (…) Dacă Ghiţă era localizat în Serbia, era demult în custodia poliţiei. Nu o funcţiona mandatul european de arestare, dar mandatul internaţional dat prin Interpol funcţionează„, spunea Andronic.

Citeşte şi SURSE: Ghiţă a trecut în Bulgaria, chiar în noaptea dispariţiei sale

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de joi spre vineri. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Citeşte şi SEBASTIAN GHIŢĂ a fost reţinut la Belgrad FOTO