DAN ANDRONIC: De la CONSPIRAŢIA MULTINAŢIONALELOR şi protestul din Piaţă, la droguri la PNŢ şi bani falşi la PNL

Dan Andronic a scris un editorial despre vremurile pe care le trăim. Proteste de stradă, SRI, DNA, Klaus Iohannis, PSD, manipulare..etc. Vremuri ce pot fi considerate un blestem. 

12 feb. 2017, 11:30
DAN ANDRONIC: De la CONSPIRAŢIA MULTINAŢIONALELOR şi protestul din Piaţă, la droguri la PNŢ şi bani falşi la PNL

Un proverb chinezesc spune că: „Să te ferească zeii să trăiești vremuri interesante!”. De fapt, când l-am auzit prima dată mi-a fost prezentat ca un blestem. Subtil…

Trăim un moment extrem de interesant. O încordare greu de anticipat în urmă cu două luni a cuprins societatea românească. Prostia PSD și inspirația lui Iohannis au marcat acest moment interesant. Acum că lucrurile s-au mai liniștit puțin, putem vedea ce se va întâmpla în perioada următoare.

Miza reală nu mai este OUG 13, nici măcar OUG 14, ci cum va arăta realitatea politică după epuizarea momentelor de furie și revoltă din Piața Victoriei și din fața Palatului Cotroceni.

Ca să fie clar, nu pun un semn de egalitate între cele două manifestații, ci le iau în considerare pe amândouă ca fiind legitime. Matematic, nu poți compara o manifestație de 50-70.000 de oameni cu una la care participă câteva sute sau mii. Democratic, amândouă au aceeași valoare.

Nici măcar soarta lui Liviu Dragnea nu mai este la mijloc. Liderul PSD pare încercuit fără posibilitatea de a mai negocia ceva cât de cât rezonabil. Se lucrează intens la ruperea PSD, obiectivul anunțat fiind schimbarea guvernului în perioada aprilie-mai. Până atunci va fi frăgezit cu ciomagul mass-media și revolta din Piața Victoriei.

Unii spun că Liviu Dragnea este direct responsabil de situația în care s-a ajuns: nu a discutat cu nimeni de la partid despre OUG 13, a încercat să lase toată responsabilitatea în cârca guvernului Grindeanu, iar comunicarea publică a fost un dezastru pentru că nimeni nu dă o declarație fără aprobarea lui. O singură scăpare ar avea: să schimbe agenda opiniei publice. Cu dezvăluiri despre Binom sau Klaus Iohannis. Dar mă îndoiesc că o poate face…

Citeşte mai mult pe evz.ro.