Dan Barna a găsit vinovatul pentru rezultatul alegerilor: „Trebuie să ne privim în ochi”

Liderul USR-PLUS se arată dezamăgit de prezența scăzută de la alegerile parlamentare de duminică. El a comparat situația din România cu cea din SUA, concluzionând că societăţii româneşti nu îi pasă de alegeri şi rezultatul a fost cea mai mică prezenţă la urne de după 1989.

07 dec. 2020, 09:53
Dan Barna a găsit vinovatul pentru rezultatul alegerilor: „Trebuie să ne privim în ochi”

Dan Barna exclude o eventuală demisie din fruntea formațiunii, deoarece rezultatele confirmă calitatea sa de lider şi numărul parlamentarilor USR-PLUS va fi mai mare decât cel din legislativul precedent.

Dacă ne uităm la SUA, când în pandemie a fost cea mai mare prezență, ne arată dacă chiar ne pasă de țară. Este un gust amar.

În momentul de față lucrurile arată diferit și complicate față de acum 4 ani.

Aș accepta că este o taxare dacă acei 7 români care nu au votat ar fi votat cu altcineva. E greu să trag o concluzie. Nu există că nu ești mulțumit de oferta electorală. Acei oameni nemulțumiți ar putea fie să se implice în USR-PLUS, fie să facă alte partide.

Dan Barna exclude posibilitatea unei demisii din fruntea USR

Nu poți ca țară să ai 3 oameni din 10 care au votat, iar apoi să te revolți de rezultatul alegerilor pe Facebook. Trebuie să ne privim în ochi și să recunoaștem că nu ne pasă de această țară.

Din momentul în care am intrat în politică am încetat să mă tem pentru o poziție (n. r. vorbea de o posibilă demisie din funcția de la USR-PLUS). Sunt un luptător și rezultatul ne confirmă. Față de celelalte alegeri numărul parlamentarilor USR-PLUS este mai mare.

Rezultatul ne arată că există și o bucată de Românie pentru care mesajul extrem al AUR are o rezonanță. E un electorat recuperat, îndrăznesc să zic, de la PRM. Mesajul extremist are oarece susținere”, a spus Dan Barna la Digi24.

Citeşte şi: Rezultate alegeri parlamentare 2020. Tensiune uriaşă la PNL. Liberalii se întâlnesc de urgenţă cu Iohannis, înainte de consultările oficiale cu partidele


loading...
Partenerii noștri