Dan Barna a tăiat porcul. Imagini INEDITE cu liderul USR la „ciolan şi şorici” VIDEO

Dan Barna a realizat și un film cu isprava de Ignat, în care ajută la pârlitul și curățatul animalului și la porționarea șoriciului..

21 dec. 2021, 06:18

Vicepreședintele USR și deputatul de Sibiu, Dan Barna, a mers luni  în Ialomița, de Ignat, ziua în care se taie porcul și se pregătesc preparatele specifice. „După ce bunicii mei n-au mai fost, n-am refuzat niciodată o invitație de a lua parte la tradiția Ignatului. Pentru că de fiecare dată, în astfel de ocazii, se păstrează viu un spirit de comunitate și familie. Și nimic nu e mai important decât sentimentul că aparții unei comunități și unei familii cu care împarți bune și rele”, scrie Barna pe facebook.

Dan Barna: Klaus Iohannis este o plastilină! Cum o modelezi, iese tot PSD la guvernare
„În copilărie, de Ignat, eram negreșit la bunici.
Pentru ei tăierea porcului era un moment esențial în pregătirile pentru Crăciun. Atmosfera era ca în mai toate casele în care această tradiție e păstrată: multă voie bună și sarcini judicios împărțite de gospodarul în a cărui curte te aflai. Noi, copiii, mârâiam întâi dimineața de frig și de trezit devreme, dar odată activați ajutam cu ce puteam, comentam curioși și încercam, nu întotdeauna cu succes, să nu stăm în calea adulților. Și mai erau distracțiile momentului: călăritul porcului, bășica umflată – cu boabe de porumb în ea ca să zornăie, competiția între copii ca să prinzi niște ureche crocantă sau coada și alte năzbâtii cu șorici.

Dan Barna, convins că înţelegerea PNL – PSD nu va rezista, vrea din nou la guvernare: „Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șansă să funcționeze”

După ce bunicii mei n-au mai fost, n-am refuzat niciodată o invitație de a lua parte la tradiția Ignatului. Pentru că de fiecare dată, în astfel de ocazii, se păstrează viu un spirit de comunitate și familie. Și nimic nu e mai important decât sentimentul că aparții unei comunități și unei familii cu care împarți bune și rele.
Așa a fost și azi la Gârbovi, Ialomița, unde alături de câțiva colegi și prieteni, în curtea gospodarului locului Vasile Popa, am avut bucuria să contribuim, în mod firesc, la păstrarea unei tradiții la care ținem cu toții,”scrie Dan Barna pe facebook.