Dan Barna: Klaus Iohannis este o plastilină! Cum o modelezi, iese tot PSD la guvernare

Deputatul USR, Dan Barna, îl acuză pe Klaus Iohannis că a înșelat așteptările tuturor românilor și îl cataloghează drept o plastilină, pe care oricum o modelezi ”rezultă tot PSD la guvernare”.

25 nov. 2021, 11:22
Dan Barna: Klaus Iohannis este o plastilină! Cum o modelezi, iese tot PSD la guvernare

Dan Barna a avut un discutrs critic la votul de învestitură al Guvernului Ciucă.  Vicepreşedintele USR i-a transmis, joi, la şedinţa în care urmează să fie votat Guvernul Ciucă, un mesaj de ”felicitare” lui Marcel Ciolacu, care a scos PNL dintr-o guvernare unde era vioara întâi şi să-l bage la guvernare ca anexă a PSD.

Parlamentul votează joi Guvernul Ciucă, jurământul se depune la ora 15.00. Cum se iau deciziile în Coaliţie şi când se face rotaţia premierilor
”Aţi reuşit, domnule Ciolacu, ceea ce nici Ion Iliescu nu a reuşit, aţi scos PNL din istorie şi l-aţi pus la buzunarul de la piept al PSD”, a afirmat Barna, criticând faptul că s-a înfiinţat un minister special pentru Gabriela Firea. ”De ce nu l-aţi chemat pe Liviu Dragnea să-i daţi Ministerul Justiţiei?”, a mai afirmat Barna.

”Domnule Ciolacu, încep prin a vă felicita pentru achiziţie. Nu e puţin lucru să scoţi PNL de la guvernare, din vioara 1, şi să îl bagi înapoi ca anexă a PSD. Nu e chiar de colo să convingi echipa câştigătoare să smulgă înfrângerea din ghearele victoriei pentru că asta au făcut în aceste zile colegii din PNL, din echipa câştigătoare, au aruncat senin pe geam rezultatul alegerilor de anul trecut şi s-au încolonat cuminţi în spatele partidului dumneavoastră”, a declarat Dan Barna.
”Aţi reuşit, domnule Ciolacu, ceea ce nici Iliescu nu a făcut, aţi scos PNL din istorie şi l-aţi pus în buzunarul de la piept al PSD”, a adăugat Barna.

George Simion, show în Parlament: „Unde e Cîţu? Unde e micuţu? Îi este frică? Este jenat?”

Potrivit acestuia, nu e prima dată cnd cele două pattide au afinităţi.  ”Nu e prima oară când vă găsiţi afinităţi neaşteptate, dar este prima oară când PNL de bună voie şi nesilit de nimeni, predă guvernarea şi odată cu ea urma de demnitate pe care o mai aveau”, a mai declarat Barna.
Acesta a criticat că s-a înfiinţat un minister special pentru Gabriela Firea.  ”De ce nu l-aţi chemat pe Liviu Dragnea, că e liber de contract, să-i daţi Ministerul Justiţiei?”, a mai afirmat Barna, criticând, de asemenea, că a fost cooptat în Guvern Sorin Grindeanu, premierul OUG 13.

Dan Barna nu l-a iertat nici pe Klaus Iohannis. ”Este a patra șansă pe care președintele Klaus Iohannis o dă PSD și fără îndoială va mai da și alte șanse. Nu este o greșeală, cum am crezut mulți dintre noi, nu este o eroare, este cinism, nepăsare și ghinionul nostru ca țară de a nu fi observat semnele de până acum. Președintele României este o plastilină, pe care oricum ai prelucra-o rezultă tot PSD la guvernare.”, a spus Dan Barna.

Alfred Simonis a MĂRTURAT pe jos cu Barna: Sunteți un penal, după standardele USR. Firea vă încurcă la aia cu părinte unu, părinte doi

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, l-a atacat extrem de dur fostul președinte USR Dan Barna, despre care a spus că e un penal, conform standardelor de intergritate promovate de propriul partid.

„Am considerat faptul că USR e atât de mic încât nu merită să mai fie luat în seamă. Doamna Alexandru, am înțeles că PSD și PNL se ceartă. Vă reamintesc că ați fost învestită ministru în guvernul Orban cu voturile PSD. Nu păreați deranjată atunci. Cei de la USR spun că votul a fost aruncat la gunoi. Dumneavoastră ați aruncat la gunoi rezultatul alegerilor de anul trecut. V-am auzit vorbind de ambiție fără rațiune. Nu e ambiție fără rațiune să te agăți de funcția de șef de Senat când ai doar 10%? Dacă guvernare progresistă, domnule Barna, înseamnă să lași spitalele fără medicamente, să moară oamenii prin ambulanțe, da, am înlăturat o guvernare progresistă. Știu că ministerul Familiei vă încurcă la treaba ai cu părinte unu și părinte doi, dar pentru România e esențial. După standardele partidului dumneavoastră, sunteți un penal”, a declarat Simonis.